Atlantida zilelor noastre: Villa Epecuen, orașul care a stat sub apă 25 de ani

Aceste fotografii înfățișează rămășițele unui vechi oraș turistic din zona Buenos Aires, Argentina, numit Villa Epecuen. A fost înființat în anii ’20, pe malurile unui lac sărat, iar aici locuiau aproximativ 1.500 de oameni.

În fiecare sezon estival, 20.000 de turiști vizitau locul. Orașul era la mare căutare fiindcă apa din lac avea proprietăți terapeutice și era de aproximativ zece ori mai sărată decât apa mării, așa că turiștilor le plăcea enorm să facă baie aici; datorită salinității extrem de ridicate, oamenii pluteau fără efort la suprafața lacului.

Villa Epecuen orasul scufundat_001_redimensionat_compressed
Foto: onedio.com

În 1985, un baraj a cedat din cauza ploilor abundente. Prin urmare, un val de apă de câțiva metri a măturat străzile din Villa Epecuen. Inițial, oamenii s-au suit pe acoperișuri și au așteptat ca apa să se retragă.

Dar apa a rămas… Așa că oamenii au abandonat orașul scufundat. Apele au început să se retragă abia în 2009, dând la iveală o lume cândva subacvatică și ușor sinistră, așa cum se poate observa din imagini.

Foto: taringa.net
Foto: vice.com
Foto: vice.com

Foto: lazerhorse.org
Foto: lazerhorse.com

Astăzi, Villa Epecuen este o ruină tristă

Foto: pinterest.com
Foto: ecoleaks.com

Foto: corriere.it
Foto: lazerhorse.it

Uimitor este faptul că unul dintre vechii locuitori trăiește azi în orașul părăsit. Pablo Novak a fost singura persoană care a revenit în Villa Epecuen când apele au început să dea semne că încep să se retragă, în anii ’90.

Astăzi, bărbatul locuiește într-o colibă, unde are un frigider și o sobă și își petrece ziua plimbându-se printre ruine. Probabil că nu degeaba este considerat „cel mai singur om din Argentina”…


Ți-a plăcut acest articol? Citește și 7 dintre cele mai vechi orașe de pe Pământ (încă locuite). Apoi, descoperă 5 orașe subterane spectaculoase din întreaga lume.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.

Lasă un comentariu