Atlantida zilelor noastre: Villa Epecuen, orașul care a stat sub apă 25 de ani

Fotografiile de mai jos înfățișează rămășițele unui vechi oraș turistic din zona capitalei Argentinei, Buenos Aires, numit Villa Epecuen. Așezarea a fost înființată în anii ’20 pe malurile unui lac sărat, iar aici locuiau aproximativ 1.500 de oameni.

În fiecare sezon estival, 20.000 de turiști vizitau locul. Orașul era la mare căutare fiindcă apa din lac avea proprietăți terapeutice și era de aproximativ zece ori mai sărată decât apa mării.

Villa Epecuen orasul scufundat_001_redimensionat_compressed
Foto: Onedio

Turiștilor le plăcea enorm să se scalde aici deoarece apa avea o salinitate extrem de ridicată, iar oamenii pluteau fără efort la suprafața lacului.

Însă totul s-a terminat brusc în 1985, când barajul din apropiere a cedat din cauza ploilor abundente. Un val de apă de câțiva metri a măturat străzile din Villa Epecuen. Inițial, oamenii s-au suit pe acoperișuri și au așteptat ca apa să se retragă.

Foto: Taringa.net

Dar apa a rămas… Așa că oamenii au abandonat orașul scufundat.

Foto: Vice

La apogeu, nivelul apei din oraș atingea zece metri.

Foto: Vice

Apele au început să se retragă abia în 2009, scoțând la iveală o lume cândva subacvatică și ușor sinistră, așa cum se poate observa din imagini.

Foto: Lazerhorse.org
Foto: Lazerhorse.org

Astăzi, Villa Epecuen este o ruină tristă

Foto: Pinterest
Foto: Ecoleaks
Foto: Corriere della Sera

Foto: Lazerhorse.org

Ți-a plăcut acest articol? Citește și 7 dintre cele mai vechi orașe de pe Pământ (încă locuite). Apoi, descoperă 5 orașe subterane spectaculoase din întreaga lume.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>