Vila cu Mormânt: Proprietara este îngropată în sufragerie

Să trăiești într-o casă cu un mort îngropat în sufragerie pare a fi intriga unui film de groază, însă pentru locatarii așa-numitei Vile cu Mormânt este ceva normal.

Privită de afară, celebra Vilă cu Mormânt, situată în provincia vietnameză Ben Tre, arată ca o casă obișnuită. Însă, după ce intri pe ușă, vei observa că în locul mesei pentru luat cina se află un sinistru mormânt de marmură, alături de un altar închinat persoanei îngropate aici.

Vila cu Mormânt. Foto: vietnamnet.vn

Sună incredibil și mulți vietnamezi încă nu cred că există așa ceva, mai ales ținând cont de faptul că legea locală prevede foarte clar că oamenii pot fi îngropați numai în cimitire sau pe pământul templelor sau al bisericilor.

Potrivit News Beezer, povestea acestui loc celebru din Vietnam începe pe 28 ianuarie 1960. Atunci, o localnică pe nume Dang Thi Nhan a dat naștere unei fete pe care a botezat-o Tran Thi Kim Lien.

Lien a crescut în sărăcie, însă la 18 ani s-a îndrăgostit de proprietarul unui vas de pescuit. Trei ani mai târziu, cei doi au emigrat în SUA, „țara tuturor posibilităților”.

În America, Lien a devenit manichiuristă și, mai târziu, a fondat o afacere care se ocupa cu design-ul interior, lucru care i-a permis să trăiască confortabil și să trimită bani și familiei din țara natală.

Sufrageria este dominată de mormântul de marmură și portretul defunctei. Foto: vietnamnet.vn

La începutul anilor 2000, în timpul unei vizite în orașul ei de baștină, Lien le-a spus mamei și celor trei frați ai ei că plănuia să se întoarcă acasă în cele din urmă și le-a cerut să construiască o vilă spațioasă în locul colibei în care crescuse.

Lien dorea ca familia să se reunească sub același acoperiș și s-a oferit să finanțeze construcția. Când vila impresionantă a fost terminată, în 2006, era singura astfel de locuință din toată comuna Tan Thac.

Din păcate, Lien a locuit în ea numai câteva luni. În 2007, la scurt timp după ce plecase din SUA și se întorsese acasă, Lien s-a îmbolnăvit și a fost diagnosticată cu cancer.

A apelat la doctorii locali, însă starea ei s-a înrăutățit și s-a decis să se întoarcă în SUA pentru tratament. Ca și cum ar fi știut că nu mai avea să se întoarcă vreodată, Lien i-a cerut mamei sale să-i îndeplinească o ultimă dorință.

Pe mormânt a fost inscripționat numele lui Lien. Foto: vietnamnet.vn

„Nu am reușit să locuiesc în vilă, așa că, atunci când o să mor, te rog să mă îngropi în ea”, i-a cerut Lien mamei ei.

Lien a murit pe 10 mai 2007, iar familia a decis să-i aducă trupul neînsuflețit în Vietnam, unde să fie îngropat conform dorinței lui Lien. Dang Thi Nhan obișnuia să le spună vizitatorilor că vila fetei a fost construită cu banii trimiși din SUA, așa că era corect să-i îndeplinească ultima dorință.

Lien voia să fie înconjurată de familie chiar și după moarte, iar dorința ei a fost ascultată. Familia a angajat muncitori care să taie podelele și să sape mormântul lui Lien, în care mai apoi a fost introdus un sarcofag masiv din marmură.

Aici a fost instalat și un altar pentru Lien, în care se află o fotografie mare cu persoana decedată, lumânări și tămâie. La înmormântarea ei au venit cei mai mulți locuitori din Tan Thac, inclusiv reprezentanți ai autorităților locale, ceea ce explică de ce nimeni nu a obiectat față de îngropăciunea ilegală.

Morminte catolice într-un câmp de orez din Vietnam. Foto: Terra Galleria

Când veștile despre vila cu un mormânt în sufragerie s-au răspândit, au început să apară și zvonuri legate de fantome și fenomene inexplicabile.

Mulți jurau că locuința era bântuită. Însă familia lui Lien locuiește aici de 12 ani și susține că nu a observat nimic neobișnuit. Vila cu Mormânt este locuită acum de fratele mai mic al lui Lien, Tran Van Tuan, și de familia lui.

Tuan a declarat recent pentru Vietnamnet că, în afara unor vizite din partea unor oameni care voiau să vadă dacă legenda vilei cu mormânt este adevărată, viața în această locuință este destul de obișnuită.

Tuan a adăugat că, pentru el, cea mai mare bucurie era să se afle mereu în preajma surorii lui…

Așa că, dacă ajungi în Vietnam și vrei să vezi ceva cu adevărat unic, deși destul de sinistru, adaugă Vila cu Mormânt pe lista ta. Este situată la circa 500 de metri de vechiul feribot Rach Mieu, în comuna Tan Thac.


Iar acum, vezi cum arată cimitirul extravagant al mafioților din Rusia, apoi descoperă 5 atracții turistice populare pline cu rămășițe umane.


Distribuie:

Citește în continuare

>