VIDEO – Zodiacul chinezesc explicat

Un sfert din populația globului este interesată de zodiacul chinezesc, cu toate că puțini cunosc în profunzime adevărata lui însemnătate. Atunci când se aud cuvântul zodiac, majoritatea occidentalilor se gândesc la cel clasic, greco-roman, ale cărui semne sunt „înșirate” de-a lungul celor 12 luni ale anului și se află în strânsă corelație cu astrele.

Zodiacul chinezesc este diferit: este un ciclu de 12 ani, fiecare dintre ani fiind patronat de un animal diferit. Zodiacul începe cu Șobolanul și se termină cu Porcul și nu are nicio legătură cu constelațiile.
De-a lungul a mii de ani, cultura acestui zodiac a influențat deciziile majore ale oamenilor, precum căsătoriile, nașterile sau atitudinea față se semeni, iar unele implicații sunt de-a dreptul uimitoare.

Așadar, chiar dacă nu credeți în zodiacul chinezesc, prezentarea lui ShaoLan Hseuh vă va ajuta să înțelegeți această veche tradiție originară din China și efectele ei umitoare.

Ca să știi mai mult, citește „Enigmele științei”

După secole de salturi uriașe în domeniul științei – de la tiparniță la fisiunea nucleară -, ne punem întrebarea: A mai rămas ceva de descoperit și de cercetat și în secolul XXI? Știința ridică la fel de multe întrebări precum acelea la care a găsit deja răspunsuri. Toate intră în categoria „enigme ale științei”, care își așteaptă rezolvarea.

Și, cine știe, poate chiar unii dintre dumneavoastră, dragi cititori tineri, veți contribui, într-un fel sau altul, la dezlegarea lor.  Există cazuri celebre de mari oameni de știință – Faraday, Darwin, Einstein etc. – al căror drum în carieră le-a fost determinat de citirea, în adolescență, a unor modeste cărți de popularizare a științei.

Însă, de multe ori, dezlegarea unei enigme științifice duce la descoperirea alteia noi – și așa mai departe. Newton, unul din marile genii ale omenirii – cu modestie – a scris, la sfârșitul cărții sale „Principiile matematice ale filosofiei naturale”, tipărită în 1689, următoarele cuvinte:

„Nu știu cum arăt eu în fața lumii, dar mie mi se pare că sunt un băiat care se joacă pe țărmul mării și se distrează căutând din timp în timp pietricele colorate sau o scoică roșie, în timp ce marele «ocean al adevărului» se întinde necunoscut în fața mea”.

Deși între timp au fost făcute multe descoperiri științifice, „pietricelele colorate” nu s-au epuizat, oceanul adevărului vă așteaptă ! Tocmai de aceea, știința continuă să fie vie și atât de fascinantă. Pentru mai multe informații privind temele puse în discuție, cititorii sunt invitați să consulte bibliografia care a stat la baza documentării autorului, anexată la sfârșitul acestei cărți.

„Enigmele științei” se găsește cu reducere pe eMag sau pe Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Ne pare rău, dar nu există alte articole pe această temă.

Lasă un comentariu