Emoționant: Un urangutan își apără casa de oamenii care o distrug

Un video emoționant (și revoltător în același timp) arată tragedia prin care trec animalele sălbatice din cauza omului și a tăierilor masive de pădure.

În fiecare minut, Pământul pierde o zonă împădurită de mărimea unui teren de fotbal. Tăierile masive de copaci distrug ecosisteme întregi și deja au consecințe dezastruoase asupra climatului.

Animalele care trăiesc în păduri sunt martore la propria distrugere, fără să se poată împotrivi.

Imagini dureroase

Urangutan
Un videoclip (redat mai jos) care înfățișează un urangutan încercând să-și apere teritoriul împingând un buldozer arată tragedia prin care trec aceste animale.

Utilajul este controlat de persoane despre care se crede că sunt din zona Ketapang, din Insula Borneo.

În filmare mai apare un bărbat care face parte din Unitatea pentru Protecția Urangutanilor a organizației non-profit International Animal Rescue. Bărbatul pare că îndreaptă o armă cu tranchilizante către urangutan.

După cele surprinse în filmare, urangutanul a fost capturat și a fost transportat într-un centru de salvare a urangutanilor, situat undeva pe insulă.

Situația urangutanilor este tot mai dramatică, spun cei care și-au făcut o misiune din a salva aceste animale

„Echipa noastră se confruntă în mod regulat cu astfel de situații, în care urangutanii sunt izolați printre resturile de pădure. În cazul acestei filmări, diferit este numai faptul că buldozerul este încă prezent și operațiunea de nivelare a pădurii este în plină desfășurare”, a spus purtătorul de cuvânt al International Animal Rescue.

Jumătate din ei au dispărut în 60 de ani

Urangutani 01

Urangutanii din Borneo sunt în pericol de dispariție din cauza dispariției habitatului și din cauza comerțului ilegal cu animale sălbatice. 50% din populația de urangutani a dispărut în numai 60 de ani.

Aceste primate deosebite sunt cunoscute drept grădinarii pădurii, datorită rolului vital pe care îl joacă în dispersarea semințelor prin pădure. Fără urangutani, pădurea ar arăta cu totul altfel și fauna care depinde de ea ar avea de suferit.

Iar acum, urangutanii sunt alungați din casele lor și condamnați la moarte.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

3 comentarii la „Emoționant: Un urangutan își apără casa de oamenii care o distrug”

  1. Fără programe alternative din partea statului malaysian …care-i recunoscut deja ca fiind unul corupt …înlocul acestor tăieri masive de pădure şi fără pedepse pe măsură contra celor care distrug mediul , urangutanii vor dispare sau..li se vor găsi noi locaţii !

    Răspunde
  2. Oare de ce trebuie sa-si paraseasca animalele habitatul doar ca sa ne extindem noi? Se spune ca (la noi) ursii intra in gospodariile oamenilor dar oare nu noi le-am taiat copacii si le-am stricat vietile. Ne miram ca avem inundatii catastrofale dar versantii vin peste case pentru ca nu mai au copaci iar animalele un refugiu.

    Răspunde
  3. Vorbim de altii, când la noi se întâmpla la fel de ani buni! Omul crede ca doar prezentul conteaza! Ne vom trezi vreodata oare din inconstienta, apatie?

    Răspunde

Lasă un comentariu