VIDEO Secretele întunecate ale unui stat polițienesc

Faceți o vizită în lumea întunecată și ascunsă a Agenției pentru Securitatea Statului din Germania de Est, cunoscută drept STASI. Unică din punct de vedere al puterii de a-și spiona propriii cetățeni, până la căderea Zidului Berlinului, în 1989, STASI a perfecționat un sistem de monitorizare și presiune psihică ce a ținut țara în control pentru decenii.

Hubertus Knabe studiază STASI, organizație care l-a spionat o bună bucată de vreme. El împărtășește detalii fascinante despre căderea unui stat polițienesc și arată cât de ușor era pentru un vecin să se întoarcă împotriva altui vecin.

Ca să știi mai mult, citește cartea „Mihai Caraiman, un spion român în Războiul Rece”

„Afacerea Caraman” a devenit una dintre marile acțiuni de spionaj ale Războiului Rece și a generat implicații geopolitice pe termen lung. Experți și reprezentanți ai elitei serviciilor de spionaj și contraspionaj occidentale și-au exprimat uimirea, respectul și aprecierea pentru modul în care ingeniosul spion român a țesut cu migală, timp de un deceniu, o rețea de agenți care a pătruns în cele mai tainice și mai bine păzite locuri, unde se redactau și se arhivau secrete esențiale ale Alianței Nord-Atlantice.
Cartea „Mihai Caraiman, un spion român în Războiul Rece” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

>