Martin Laurello, omul care își putea roti capul la 180 de grade

Înainte să fie inventate show-urile TV cu oameni care fac lucruri extraordinare, principala sursă de distracție erau circurile. Aici se adunau oameni cu talente și capacități ieșite din comun, gata să ia banii amatorilor de ciudățenii. Unul dintre acești oameni a fost Martin Laurello, supranumit „Omul cu capul rotativ”.

Își putea roti capul 180 de grade

Martin Joe Laurello avea o capacitate nemaivăzută: își putea roti capul la 180 de grade, fără să se rănească. Practic, Laurello era singurul om de la acea vreme care-și putea vedea spatele fără a se uita în oglindă.

Martin Laurello - 1
Foto: soscurioso.com

Pe numele lui inițial Martin Emmerling, bărbatul s-a născut în mai 1885 în orașul german Nuremberg. Când a observat câtă lume este curioasă să-l vadă în acțiune, Laurello s-a decis să se alăture circului.

După ce s-a mutat din Germania în America, în 1921, împreună cu mai mulți acrobați și oameni de spectacol europeni, a început să colinde continentul nord-american.

A făcut parte din mai multe circuri, printre care Circul „Bailey” și circul „Hubert’s Museum”, din New Tork. Deși părea unul dintre cei mai bizari oameni ai vremii, Laurello era un om absolut normal, cu părul pieptănat cu grijă.

Fața îi era mereu bărbierită, iar pantofii îi purta întotdeauna bine lustruiți.

Talentul lui Martin Laurello: un defect fizic

Martin Laurello show
Foto: sideshows.wikia.com

Flexibilitatea ieșită din comun a gâtului lui Laurello, care-și putea roti capul la 180 de grade fără nicio problemă, avea la bază un defect fizic. Bărbatul s-a născut cu coloana vertebrală îndoită, ceea ce explică flexibilitatea extraordinară a gâtului.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Practic, coloana vertebrală a lui Laurello avea forma unui semn de întrebare. De-a lungul timpului, cu multă muncă, bărbatul a reușit să-și disloce câteva vertebre, pentru a-și putea face show-ul nestingherit.

Deși putea înghiți lichide cu capul întors, bărbatul nu putea respira în timp ce privea „peste umăr”. De aceea, nu rezista prea mult în nefireasca poziție.

Ultima demonstrație filmată a lui Laurello a avut loc pe 24 martie 1952, în timpul unei emisiuni televizate.

Arestat pentru că și-a părăsit soția

Martin Laurello afise
Foto: sideshows.wikia.com

Despre viața personală a lui Laurello nu se știu prea multe. Una dintre colegele lui, Percilla Berjano, l-a descris ca fiind „un nazist care nu iubește drapelul american”.

Despre el se mai știe că, în 1931, a fost arestat de poliția din Baltimore pentru că-și părăsise soția. Femeia făcuse plângere la poliție prin telegramă. Martin Laurello s-a stins din viață în 1955, la vârsta de 70 de ani, din cauza unui infarct.


Deși nimeni n-a reușit să-l egaleze, iată și alți oameni care-au reușit lucruri extraordinare: Recorduri ciudate: 7 oameni bizari care atrag privirile oricui


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu