VIDEO – Două cadavre neidentificate au fost aduse de valuri la mal. Aceasta e povestea lor

Un vânt puternic sufla atunci când bătrânul arhitect își punea jacheta și cizmele de cauciuc pentru a merge până pe plajă. Jos, în golf, valurile mari se spărgeau de stânci și împroșcau pe sute de metri pășunea din vârful cel mai sudic al Norvegiei.

Primul lucru pe care l-a observat arhitectul când s-a apropiat de mare a fost costumul de scafandru. Zăcea întins pe un petec de iarbă, între stânci. „S-ar putea să îmi fie de folos”, se gândi arhitectul. Era neobișnuit ca el sau oricine altcineva din sat să se plimbe acolo jos.

Costumul părea să fi fost pe plajă de mult timp. Se simțea o adiere de de alge marine, dar mai era și un al miros, mai bolnăvicios. Costumul era unul marca Triboard și era parțial întors pe dos. Părea un costum ieftin. Din pantaloni ieșeau două labe de înot. Din fiecare ieșeau câte două oase albe.

Când două cadavre în costume de scafandru identice au fost aduse de valuri la mal în Norvegia şi Olanda, jurnalistul Anders Fjellberg şi fotograful Tomm Christiansen au început să caute răspunsul la întrebarea: cine erau aceşti oameni? Au descoperit că fiecare din noi are un nume, fiecare are o poveste şi fiecare este cineva.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu