VIDEO – De ce dormim?

Russell Foster este un neurolog circadian, studiază ciclurile de somn ale creierului. Iar Russell pune următoarea întrebare aparent simplă: de ce dormim? Ce știm noi despre somn? Se pare că nu prea multe, având în vedere să ne petrecem o treime din viață dormind.

În acest videoclip fascinant, Foster detaliază trei explicații populare privind motivele pentru care dormim, demontează miturile despre cât de mult somn avem nevoie în funcție de vârstă și vorbește despre cum somnul poate fi folosit ca indicator al sănătății noastre mintale.

Ca să știi mai mult, citește „Despre somn. De ce este vital să dormim și să visăm”

În această carte, Matthew Walker răspunde la cele mai importante întrebări despre somn: ce efecte au cofeina și alcoolul asupra somnului? Ce se întâmplă cu adevărat în timpul somnului REM? De ce felul cum dormim se schimbă de-a lungul vieții? Cum ne afectează medicamentele somnul și ce daune pot face pe termen lung?

Analizând descoperiri științifice de ultimă oră și sintetizând decenii de cercetare și practică clinică, Walker arată cum putem valorifica somnul pentru îmbunătățirea capacității de învățare și a dispoziției generale; reglarea hormonilor; prevenirea cancerului, bolii Alzheimer și diabetului; încetinirea efectelor îmbătrânirii; îmbunătățirea educației copiilor.

„Majoritatea nu avem habar ce facem cu o treime din viețile noastre. Matt Walker ne explică cum noile descoperiri științifice dezleagă acest mister. Despre somn este o lectură încântătoare!” – Daniel Gilbert, profesor de psihologie, Harvard University

„Despre somn. De ce este vital să dormim și să visăm” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu