VIDEO – Cum mi-am ținut respirația timp de 17 minute

AVERTISMENT: nu încercați acest lucru acasă. Pentru majoritatea oamenilor de rând, termenul „apnee” este cel mai des asociat cu somnul și se referă la o afecțiune periculoasă care îți oprește respirația atunci când dormi. Dar apneea înseamnă, de fapt, oprirea temporară a respirației și este practicată de o comunitate de atleți extremi – o „frăție” din care face parte și  magicianul și cascadorul David Blaine.

Acesta a doborât recordul mondial în fața camerelor de luat vederi, în direct, ținându-și respirația 17 minute și 4 secunde, dovedind că apneea nu este decât o chestiune de antrenament, anduranță și voință și că oricine poate ajunge în timp la performanțe uluitoare.

Suprimarea durerii provocate de ținerea respirației pentru un timp prea îndelungat se poate dovedi fatală: creierul celui care practică această disciplină poate ajunge să se oprească efectiv din lipsă de oxigen. Iar la 100 de metri sub apă – sau chiar pe fundul unui bazin – nu e tocmai cel mai bun moment ca să leșini.

Ca să doboare recordul mondial, Blaine a trebuit mai întâi să se antreneze să nu leșine. În acest film, David Blaine povestește ce a trebuit să facă pentru a-şi putea ține respirația sub apă timp de 17 minute — un record mondial (cu un minut mai scurt decât această întreagă prezentare video) — precum şi ce înseamnă pentru el toată această joacă de-a v-aţi ascunselea cu moartea.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu