VIDEO – Cum mi-am ținut respirația timp de 17 minute

AVERTISMENT: nu încercați acest lucru acasă. Pentru majoritatea oamenilor de rând, termenul „apnee” este cel mai des asociat cu somnul și se referă la o afecțiune periculoasă care îți oprește respirația atunci când dormi. Dar apneea înseamnă, de fapt, oprirea temporară a respirației și este practicată de o comunitate de atleți extremi – o „frăție” din care face parte și  magicianul și cascadorul David Blaine.

Acesta a doborât recordul mondial în fața camerelor de luat vederi, în direct, ținându-și respirația 17 minute și 4 secunde, dovedind că apneea nu este decât o chestiune de antrenament, anduranță și voință și că oricine poate ajunge în timp la performanțe uluitoare.Suprimarea durerii provocate de ținerea respirației pentru un timp prea îndelungat se poate dovedi fatală: creierul celui care practică această disciplină poate ajunge să se oprească efectiv din lipsă de oxigen. Iar la 100 de metri sub apă – sau chiar pe fundul unui bazin – nu e tocmai cel mai bun moment ca să leșini.

Ca să doboare recordul mondial, Blaine a trebuit mai întâi să se antreneze să nu leșine. În acest film, David Blaine povestește ce a trebuit să facă pentru a-şi putea ține respirația sub apă timp de 17 minute — un record mondial (cu un minut mai scurt decât această întreagă prezentare video) — precum şi ce înseamnă pentru el toată această joacă de-a v-aţi ascunselea cu moartea.

Ți-a plăcut? Spune ce crezi!