VIDEO Acest cercetător nebun face urechi din mere

Andrew Pelling, un „biohacker” din Canada, sparge toate convențiile. Omul de știință își bazează cercetările pe inventivitate și a publicat recent o lucrare care explică modul în care merele pot fi folosite pentru a crește organe umane: urechi.

Materialele sale favorite sunt cele mai simple (şi deseori le găsește în gunoi). Clădind pe structura din celuloză care dă forma unui măr, el „crește” celule vii asemănătoare urechilor umane, devenind astfel pionierul unui proces care cândva ar putea fi folosit pentru repararea părților din corpul uman, în siguranță şi ieftin. Şi are şi alte idei chiar mai nebunești de împărtășit…

„Ceea ce mă face cu adevărat curios este dacă într-o zi ar fi posibil să reparăm, reclădim şi chiar să ne îmbunătățim propriile corpuri cu lucruri pe care le facem în bucătărie”, spune el.

Activitatea lui Pelling se concentrează pe ideea de a căuta în gunoi după… comori. El spune că astfel își antrenează mintea și gândirea neconvențională.

„Omul de știință nebun”, așa cum îl numesc organizatorii conferințelor TED, conduce laboratorul de la Universitatea din Ottawa, Laboratorul Pelling pentru Manipulare Fizică.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Lasă un comentariu