VIDEO Acest cercetător nebun face urechi din mere

Andrew Pelling, un „biohacker” din Canada, sparge toate convențiile. Omul de știință își bazează cercetările pe inventivitate și a publicat recent o lucrare care explică modul în care merele pot fi folosite pentru a crește organe umane: urechi.

Materialele sale favorite sunt cele mai simple (şi deseori le găsește în gunoi). Clădind pe structura din celuloză care dă forma unui măr, el „crește” celule vii asemănătoare urechilor umane, devenind astfel pionierul unui proces care cândva ar putea fi folosit pentru repararea părților din corpul uman, în siguranță şi ieftin. Şi are şi alte idei chiar mai nebunești de împărtășit…

„Ceea ce mă face cu adevărat curios este dacă într-o zi ar fi posibil să reparăm, reclădim şi chiar să ne îmbunătățim propriile corpuri cu lucruri pe care le facem în bucătărie”, spune el.

Activitatea lui Pelling se concentrează pe ideea de a căuta în gunoi după… comori. El spune că astfel își antrenează mintea și gândirea neconvențională.

„Omul de știință nebun”, așa cum îl numesc organizatorii conferințelor TED, conduce laboratorul de la Universitatea din Ottawa, Laboratorul Pelling pentru Manipulare Fizică.

Ca să știi mai mult, citește „În serai. Viețile private ale sultanilor din Istanbul”

Cartea lui John Freely ne poartă în spatele ușilor aurite de la Topkapi Sarayi, în chiar inima palatului și a secretelor pe care le-a ținut bine ascunse veacuri la rând: haremul, unde sultanul se înconjura de soții, concubine, sclave, eunuci, paji, pitici și muți, și unde toate evenimentele furtunoase care reverberau până la granițele îndepărtate ale imperiului aveau adesea loc.

Aceasta este istoria unui edificiu fascinant prin pitorescul și opulența sa fabuloasă, cutremurător prin păienjenișul de intrigi și tragismul său și, fără doar și poate, remarcabil prin încărcătură și forța sa politică.

„În serai. Viețile private ale sultanilor din Istanbul” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu