5 locuri ieșite din comun, în care nu vei putea intra

Există pe planetă foarte mai multe locuri absolut fascinante, pe care – cel mai probabil – nu le vom vedea niciodată, oricât de mult ne-am dori. Și fiecare astfel de loc este inaccesibil din motive diferite.

Aceste locuri atrag inevitabil un interes deosebit din partea curioșilor și a căutătorilor de aventură. Cu toate acestea, pentru noi rămân doar puncte negre pe mapamond.

În acest articol, îți prezentăm cinci dintre cele mai interesante locuri de pe Terra, inaccesibile nouă, muritorilor de rând.

1. Centrul de Operațiuni de Urgență Mount Weather, Virginia, SUA

Centrul Mount Weather
Foto: publicintelligence.net

Pe Mount Weather se află un refugiu secret pentru guvernul Statelor Unite ale Americii. Centrul de Operațiuni este ascuns în interiorul muntelui și are dotările necesare pentru ca întreaga țară să poată fi condusă de aici în situații de urgență sau de dezastru natural.

Baza de pe Mount Weather are o parte supraterană, care este administrată și păzită strict de o ramură separată a serviciilor de securitate și de urgență. Centrul este ca un stat în stat, se guvernează după propriile legi. Accesul persoanelor neautorizate în apropierea și în interiorul lui este interzis.

2. Rezerva mondială de semințe din Svalbard, Norvegia

Depozitul de seminte Svalbard
Foto: oddcities.com

Într-un munte de pe Insula Spitsbergen (Arhipelagul Svalbard), la o adâncime de 120 de metri, a fost construit un depozit în care temperatura este menținută constant la −18°С. Umiditatea este menținută la nivel minim, iar microclimatul tunelului este controlat printr-un sistem automatizat.

De ce este acest depozit atât de important? Aici se află singura speranță a umanității în cazul producerii unei calamități globale.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Containere cu semințe de toate tipurile, provenind din toate țările lumii, sunt păstrate pe insulă în siguranță maximă. Pentru a nu periclita șansele de supraviețuire a rasei umane, totul este controlat de la distanță și nicio persoană nu are dreptul să intre în banca de semințe.

3. Rezervația Vale do Javari, Brazilia

Rezervatia Vale do Javari
Foto: uncontactedtribes.org

Triburile indigene au populat inima junglei amazoniene timp de secole. Fotografiile realizate din aer dovedesc existența câtorva astfel de triburi, complet izolate de civilizația modernă.

În Rezervația Vale do Javari trăiesc aproximativ 14 triburi care nu au avut niciodată contact cu societatea modernă. Ele trăiesc ca în urmă cu câteva secole, practicând agricultura.

Cercetătorii au descoperit aici 19 astfel de sate și estimează că populația indigenă din rezervație se ridică la 2.000 de persoane. Pentru a le garanta siguranța și pentru a le permite să-și păstreze modul de viață, autoritățile au interzis accesul într-o zonă de aproximativ 77.000 de km² din pădurea amazoniană.

4. Club 33, New Orleans

Club 33
Foto: parkeology.com

Ideea deschiderii Club 33 i-a aparținut lui Walt Disney. Însă faimosul regizor și animator n-a apucat să-și vadă visul cu ochii, deoarece clubul a fost deschis în 1967, la cinci luni de la moartea lui Disney.

Club 33 este un restaurant exclusivist, în care au acces oameni de afaceri faimoși, personalități ale lumii mondene și politicieni de top. Dacă nu faceți parte din aceste categorii de oameni, nu aveți lanse să fiți invitați să deveniți membru.

Se zvonește că, pentru a avea acces în Club 33, membrii trebuie să plătească o taxă de înscriere de 25.000 de dolari și o taxă anuală de 10.000 de dolari. Restaurantul se află într-un loc nemarcat, singurul semn al existenței lui fiind o plăcuță inscripționată cu numărul 33, aflată la intrare.

5. Insula magnetică Es Vedrà

Insula Es Vedra
Foto: squarespace.com

Es Vedrà este o formațiune stâncoasă ciudată, situată în Insulele Baleare. Despre Es Vedrà se spune că are al treilea cel mai puternic câmp magnetic de pe Pământ (pe primele două locuri se situează Triunghiul Bermudelor și Polul Nord).

Cu toate acestea, pe insulă nu se găsește niciun zăcământ de metal, ea fiind formată integral din roci vulcanice. Pe Es Vedrà, aparatura electronică o ia razna, iar busolele nu mai funcționează corect.

Misterioasa insulă este subiectul multor legende și povești bizare, iar guvernul spaniol a interzis accesul pe ea, declarând-o rezervație naturală.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

>