10 întâmplări incredibile care demonstrează că destinul „nu uită și nu iartă”

Karma se referă la principiul spiritual al cauzei și efectului și filosofia aceasta se bazează pe ideea simplă că norocul și fericirea se obțin prin intenții și fapte bune, în vreme ce faptele rele și intențiile necurate generează efecte negative.

Principul karmic este întâlnit în multe sisteme religioase și ideologii. Chiar dacă este asociat culturilor asiatice în special, este larg răspândit în jurul lumii, inclusiv în România. De altfel, este explicabil: conceptul karmic se traduce foarte ușor în română prin proverbul „Bine faci, bine găsești.”

Opusul său nu mai trebuie rostit, căci este evident. Dar, ca să subliniem ce se înțelege prin karma, îți prezentăm în continuare zece incidente foarte interesante care demonstrează că destinul „nu uită și nu iartă”.

1

Chinezii extermină vrăbiile ca să crească producția de orez, apoi mor ei înșiși de foame

Foto: Pinterest

În 1958, la începutul Marelui Salt Înainte, China a declanșat Marea Campanie a Vrăbiilor (cunoscută în popor drept „Omoară o vrabie”, se numea oficial Campania celor Patru Molime).

Principalul scop al acestei acțiuni a fost eliminarea șobolanilor, muștelor, țânțarilor și vrăbiilor, ființe considerate „neigienice” și (în special vrăbiile) consumatoare de orez.

Numai că exterminarea vrăbiilor a produs un dezechilibru ecologic care a provocat înmulțirea necontrolată a insectelor mâncătoare de cereale.

Foto: Pinterest

Chinezii s-au mobilizat pentru eradicarea păsărilor, urmărindu-le până la extenuare și forțându-le să cadă pe pământ din cauza oboselii. Odată căzute, erau prinse și omorâte, iar cuiburile lor – cu ouă și pui – distruse.

Oamenii erau răsplătiți și avansați în funcție de numărul de vrăbii omorâte. Dar această acțiune a avut un efect pe care nimeni nu îl anticipase.

Autoritățile și-au dat seama că vrăbiile se hrăneau de fapt cu insectele care consumau orezul, astfel că au ordonat încetarea campaniei de exterminare a păsărilor. Cu toate acestea, deja era prea târziu.

Populația de lăcuste scăpase de sub control, ceea ce a făcut ca devastatoarea foamete prin care trecea China să înghită încă 20 de milioane de suflete. În final, țara a fost nevoită să importe vrăbii din URSS ca să refacă populația de păsări. (sursa)

Foto: Pinterest
2

Răzbunarea unui câine maidanez

Foto: Pinterest

S-a întâmplat tot în China, dar în zilele noastre. După ce un bărbat a bătut un câine care se afla pe locul său de parcare, animalul s-a întors cu o haită de „prieteni”, rozând ștergătoarele de parbriz și spoilerul mașinii șoferului bătăuș.

Vecinii au fost cei care l-au anunțat pe proprietarul mașinii de răzbunare incredibilă a câinelui, pe care au și imortalizat-o în câteva fotografii.

Foto: Pinterest
3

Rasistul care a aflat că are strămoși negri

După ce a terorizat un cuplu, rasistul și adeptul ideologiei supremației rase albe Craig Cobb a acceptat să facă un test care a dezvăluit că avea ADN de negru în proporție de 14%.

În 2013, Cobb a apărut la o emisiune TV, unde a fost pus față în față cu un cuplu interrasial. Cele două persoane afirmau că fuseseră amenințate de Cobb. În luna noiembrie a aceluiași an, Cobb a fost de acord să facă un test ADN.

Rezultatele arătau că acesta avea 14% ADN sub-saharian. Cobb a catalogat analizele drept „eroare statistică” și a făcut – pe cont propriu – un alt studiu, care a arătat că avea 3% ADN provenit din Peninsula Iberică. (sursa)

4

Câinii kamikaze ai rușilor au lovit ținte neașteptate

Foto: Wikimedia

Armata sovietică a antrenat câini kamikaze care să se apropie de pozițiile inamice pe câmpul de luptă, unde să fie aruncați în aer. Din cauza fricii, câinii se întorceau spre tranșeele rușilor, omorându-i de fapt pe aceștia.

Câinii antitanc au fost antrenați să care încărcături explozive în apropierea tancurilor, vehiculelor blindate și a altor ținte. Au fost folosiți de trupele ruse între 1930 și 1996.

Scopul era ca animalele să ajungă până la ținte, unde să lase bombele, iar apoi să se retragă la bază, în timp ce bombele erau detonate. Cu toate acestea, după multe eșecuri, acțiunea a fost înlocuită cu detonarea la impact, omorând câinii pe loc.

Eficiența câinilor antitanc a fost subiect de controversă zeci de ani. Primul grup folosit a arătat că această tactică avea probleme serioase, deoarece o mulțime de câini trimiși spre pozițiile inamice se întorceau în propriile tranșee, omorând soldații ruși la detonarea bombelor.

Foto: Pinterest

Cei care au avut curajul să aducă critici programului au fost persecutați de contraspionajul militar.

5

Salvatorul salvat

În 2011, un doctor a fost salvat de la moarte de omul a cărui viață o salvase în urmă cu 30 de ani. Michael Shannon a avut parte de o doză maximă de noroc când a rămas blocat într-o mașină în flăcări, după un accident petrecut în 2011.

Unul dintre pompierii care l-au descarcerat pe Shannon era chiar Chris Trokey, a cărui viață o salvase în urmă cu trei decenii.

Foto: Pinterest

Tratamentul de recuperare a dr. Shannon a durat 40 de zile și imediat după aceea și-a dat seama cine fusese, de fapt, salvatorul său. La naștere, Trokey avea numai 1.5 kilograme, iar medicii i-au dat 50% șanse de supraviețuire, dar doctorul Shannon s-a străduit să țină bebelușul în viață. (sursa)

6

Cea mai ghinionistă câștigătoare la loto

După ce i-a ascuns soțului că a câștigat 1.3 milioane de dolari la loto, americanca Denise Rossi a fost obligată de instanță să-i cedeze bărbatului întregul câștig.

Rossi și colegii ei de serviciu participau cu regularitate la extragerile loto, fiecare membru al grupului contribuind cu câte 5 dolari.

După ce norocul a dat peste ei și au câștigat împreună 6.68 de milioane de dolari, lui Denise Rossi i-au revenit 1.3 milioane. Însă femeia nu avea nicio intenție să împartă banii cu soțul ei și, la doar o lună după eveniment, a intentat divorț.

Foto: Pinterest

Mai mult, femeia chiar a cerut sfatul oficialilor loteriei, interesându-se cum să procedeze pentru ca toți banii să îi revină ei. Și, pentru a nu-i da nimic de bănuit bărbatului, în corespondența cu angajații loteriei Rossi a folosit adresa poștală a mamei ei.

Cu toate acestea, nu a putut ține secret câștigul, iar în 1996 tribunalul a obligat-o să-i plătească fostului soț întreaga sumă, în baza unui articol de lege care îi penalizează pe soții care falsifică sau ascund informații cu privire la banii și bunurile pe care le dețin.

Deși Rossi a susținut că a ieșit din grup înainte să câștige la loto și că a primit în dar o proprietate din partea colegilor, tribunalul nu i-a dat crezare și a obligat-o să îi plătească fostului soț 1.3 milioane de dolari. (sursa)

7

Pentru unii, mumă; pentru alții, ciumă

Foto: Pinterest

În 1349, armata scoțiană a încercat să profite de epidemia de ciumă din Anglia și a invadat țara. Scoțienii priveau ciuma ce îi decima pe englezi ca pe o pedeapsă din partea lui Dumnezeu și au atacat exact în momentul în care englezii erau cei mai slăbiți.

Dar, de îndată ce au ajuns să se lupte cu englezii, soldații scoțieni au început să se îmbolnăvească și ei, aproape 5.000 murind în timpul retragerii. Pentru ca lucrurile să fie și mai grave, soldații nu și-au dat seama că au „transportat” ciuma la ei acasă, în Scoția.

În iarna lui 1349, epidemia părea să fi încetat, dar în 1350 molima a izbucnit violent și s-a extins în întreaga țară, omorând aproape 50% din populația Scoției. (sursa)

8

Șoarecele răzbunător

Luciano Mares, un bărbat de 81 de ani din Statele Unite ale Americii, a înțeles pe propria piele de ce nu e bine să faci rău unei alte ființe. După ce a făcut curățenie în grădină, Mares a dat foc unei grămezi de frunze uscate, în care a aruncat și un șoarece pe care-l prinsese în casă.

Ceea ce a urmat este demn de un scenariu de film: blana șoarecelui a luat foc, dar rozătoarea a reușit să iasă din grămada arzândă și s-a îndreptat direct spre casa bărbatului, care a ars apoi din temelii. (sursa)

9

Pedeapsă pe loc

O cameră de supraveghere din capitala Columbiei, Bogota, a surprins un bărbat încercând să fure telefonul mobil al unei femei. Câteva clipe mai târziu, hoțul este lovit de un autobuz.

Culmea, tot victima furtului a fost cea care l-a ajutat pe bărbatul accidentat, reușind și să-și recupereze telefonul. Totuși, a fost o zi norocoasă pentru hoț: a suferit doar răni superficiale, iar victima furtului nu a depus plângere. (sursa)

10

„Rău faci, rău găsești.”

În timp ce lucra ca tehnician electronist în Marina americană la mijlocul anilor ’70, Ron Poirier a deversat mii de litri de solvenți toxici în pământ, declarând că a contribuit, fără să știe, la cea mai gravă contaminare a apei potabile din istoria SUA.

Pedeapsă divină sau pură coincidență, în câțiva ani Poirier s-a îmbolnăvit de cancer la esofag și a decedat la 3 mai 2013.

Foto: Pinterest

Cu puțin înainte de a se stinge din viață, Poirier a declarat într-un interviu pentru Associated Press că percepe boala de care suferă ca pe o pedeapsă pentru ce a făcut.

De altfel, cancerul de esofag este una dintre bolile legate de contaminarea apelor din pânza freatică de sub baza militară Camp Lejeune, unde a lucrat și Poitier, între anii 1950 și 1980.

Aproape un milion de militari, membri ai familiilor acestora și civili au fost expuși la aceste ape contaminate. (sursa)


Distribuie:

Citește în continuare

Alte articole interesante

  • Interesant articol!
    Justiție divina sau nu..putem învăța că tot ceea ce facem de poate întoarce înapoi chiar multiplicat.

  • >