Versurile melodiilor au devenit mai simple și mai repetitive din 1980 încoace, arată un studiu

Un studiu recent publicat în Scientific Reports arată că versurile cântecelor în limba engleză au devenit mai simple și mai repetitive în ultimele patru decenii.

Cercetătorii, conduși de Eva Zangerle, au examinat 12.000 de cântece în limba engleză, cuprinzând genurile rap, country, pop, R&B și rock, lansate între 1980 și 2020. Studiul a constatat că versurile au devenit mai simple și mai ușor de înțeles de-a lungul timpului, fiind folosite mai puține cuvinte unice, lucru vizibil în special în cântecele rap și rock.

Cu toate acestea, cercetătorii au observat, de asemenea, o creștere a utilizării cuvintelor mai lungi, cu trei sau mai multe silabe, în muzica rap începând din 1980. În pofida creșterii numărului de cuvinte mai lungi în rap, tendința generală de repetiție a versurilor în diverse genuri a dus la simplificarea versurilor, sugerează cercetătorii.

Această schimbare poate fi influențată de schimbările în modul în care oamenii ascultă muzica, cum ar fi faptul că melodiile sunt difuzate mai des pe fundal. Cercetătorii au observat că, de-a lungul timpului, versurile au devenit mai emoționale și mai personale.

Cuvintele emoționale pozitive și negative au înregistrat o creștere a utilizării în cântecele rap, în timp ce cuvintele emoționale negative au devenit, de asemenea, mai frecvente în muzica R&B, pop și country. Interesant este faptul că toate genurile au înregistrat o creștere a utilizării cuvintelor legate de furie.

Examinând datele de pe platforma de versuri Genius, cercetătorii au descoperit că melodiile rock mai vechi tind să fie vizualizate mai mult decât cele mai noi, în timp ce în muzica country, melodiile mai noi atrag mai multe vizualizări decât cele mai vechi.

Această discrepanță sugerează că ascultătorii de rock preferă versurile din melodii mai vechi, în timp ce pasionații de muzică country ar putea prefera melodiile mai noi. Studiul face lumină asupra transformării versurilor muzicale din ultimii 40 de ani, prezentând tendințele în evoluție din industrie.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu