„Vânătorul de extratereștri” de la Harvard a prezentat noi dovezi

Avi Loeb, un profesor de la Universitatea Harvard, cunoscut pentru interesul său pentru OZN-uri, susține că are noi dovezi că fragmentele găsite pe fundul oceanului fac parte dintr-o navă extraterestră. Acest lucru contrazice opinia criticilor care cred că fragmentele au o origine mai obișnuită.

Loeb sugerează că fragmentele ar putea fi similare cu meteoriții de tip Voyager, care au fost sonde trimise de NASA în spațiu. În timp ce Loeb a atras atenția pentru teoriile sale despre obiectul interstelar ‘Oumuamua, noile sale descoperiri se concentrează pe o altă ciudățenie interstelară care a căzut pe Pământ.

Obiectul, numit IM1, a căzut în Oceanul Pacific, în apropiere de Papua Noua Guinee, în urmă cu aproximativ zece ani. Loeb a condus o expediție anul trecut pentru a explora fundul oceanului în căutarea obiectului și susține că a găsit fragmente metalice sferice care ar putea indica faptul că obiectul făcea parte dintr-o navă.

Unii oameni de știință rămân sceptici, sugerând că fragmentele ar putea fi particule radioactive sau cenușă de cărbune. Cu toate acestea, Loeb a prezentat noi descoperiri care arată că compoziția chimică a fragmentelor este diferită de orice material cunoscut în sistemul nostru solar.

În ciuda criticilor, Loeb intenționează să continue căutarea vieții extraterestre și speră să găsească fragmente mai mari în expedițiile viitoare. El subliniază importanța de a privi dincolo de regiunile exterioare ale universului nostru și de a explora sistemul nostru solar pentru a găsi dovezi de viață extraterestră.

Loeb consideră că este de datoria comunității științifice să efectueze cercetări și investigații amănunțite pentru a verifica natura acestor obiecte.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu