VIDEO Nu și-a permis un cal de curse, dar a improvizat: călărește vaca familiei

În Noua Zeelandă sunt aproximativ 10 milioane de vaci, dar una dintre ele are ceva aparte: se comportă ca un cal. Aleargă în galop, merge la trap și chiar sare peste obstacole, la fel ca un cal de curse.

Lilac este o vacă din rasa Bruna Alpina elvețiană și are o prietenie strânsă cu Hannah Simpson, tânăra de 18 ani care o călărește.

O dorință împlinită… pe jumătate


Totul a început când Hannah avea 11 ani și își dorea foarte mult un cal. Dar, din cauza lipsei banilor, părinții i-au refuzat această plăcere.

Așa că fata s-a hotărât să se descurce cu ce avea la îndemână: vaca familiei, pe nume Lilac.

„Lilac avea pe atunci numai șase luni și eu eram foarte mică. Fratele meu m-a provocat să o încalec. Vaca părea să nu aibă nimic împotrivă, așa că am continuat.

Înainte de asta călărisem de două ori un ponei și o singură dată o oaie”, își amintește Hannah.

Deși nu este tocmai suplă, Lilac poate sări peste obstacole de aproape 1,5 metri înălțime, însă numai când are chef.

„La urma urmei, e o vacă și nu mă pot aștepta să alerge ca un cal. Dacă nu primește un imbold, nu face nimic, este foarte relaxată”, spune Hannah despre Lilac.

Un animal capricios

Dar, cu toate că e călărită frecvent, vacii nu îi place șaua. Astfel că tânăra o călărește fără șa, doar cu hățuri și un băț mic, ca să îi poată da vacii câte un ghiont atunci când situația o cere.

Hannah Simpson nu intenționează să-și înscrie vaca la concursuri sau la demonstrații de călărie.

„Nu cred că s-ar lăsa călărită în altă parte decât la ferma noastră”, crede tânăra.

Hannah, care lucrează la o fermă, a încercat să călărească și alte vaci, dar fără succes. De aceea, Lilac este cu adevărat specială, crede ea.

Sub privirile uimite ale vecinilor, ea și vaca sa, Lilac, fac plimbări în fiecare zi.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>