Pauline Wayne, vaca de la Casa Albă, și cel mai gras președinte american

Când spunem „a fost odată o vacă pe gazonul Casei Albe”, s-ar putea să crezi că facem o glumă despre William Taft, cel mai gras președinte al SUA. Totuși, vorbim despre o vacă adevărată, din rasa Holstein.

La momentul la care William Howard Taft a fost ales președinte, laptele încă nu era un produs pe care să-l poți procura cu ușurință dacă nu aveai o vacă în proprietate. Iar Taft și familia sa s-au instalat la Casa Albă cu o vacă pe care au botezat-o Mooly Wooly.

Al 27-lea președinte al SUA și al zecelea președinte al Curții Supreme, Wiliam Taft a rămas până azi singurul american care s-a aflat la conducerea a două puteri distincte din stat (executivă și judecătorească). Foto: Pinterest

Nu se știe cu siguranță care a fost soarta lui Mooly Wooly, dar se crede că a murit din cauza supraalimentării cu ovăz. O altă vacă aflată anterior în proprietatea familiei Taft avusese aceeași soartă, iar specialiștii în domeniu spun că ovăzul nu este o hrană potrivită pentru vaci.

În curând, Mooly Wooly a fost înlocuită de o vacă primită în dar de la un politician din Wisconsin. Numele animalului era Pauline Wayne.

Pauline Wayne a dus o viață relaxată

Pauline Wayne și „fiul” său, la Casa Albă. Foto: Pinterest

Pauline s-a acomodat bine la Casa Albă, oferind primei familii a țării provizii consistente de lapte, brânză și unt.

Astfel, nu este de mirare că Taft cântărea 154 de kilograme. Din această cauză, președintele a rămas blocat în una dintre căzile de la Casa Albă, în timp ce făcea baie, iar administratorii proprietății au fost nevoiți să instaleze una mai mare.

Pauline producea aproximativ 30 de litri de lapte pe zi, iar oaspeții Casei Albe puteau cumpăra sticle mici de lapte prezidențial, la prețul de 50 de cenți sticla.

Sub Taft nu este un cal, ci un bivol filipinez. Foto: Pinterest

Vaca Pauline a devenit în curând o atracție. National Journal a scris 20 de articole despre ea în doar doi ani. Taft nu avea timp să viziteze fiecare expoziție de lactate și bovine, așa că o trimitea în deplasare pe Pauline ca… delegată din partea lui.

Una dintre căzile supradimensionate instalate la Casa Albă pe vremea lui Taft. O relatare din presa vremii menționa că a fost nevoie de șase bărbați pentru a-l scoate din cada prea mică pe președintele supraponderal. Foto: Pinterest

Într-una dintre aceste călătorii în afara Washingtonului, Pauline călătoarea într-un vagon privat, când inevitabilul s-a produs: vaca a dispărut. Oficialii Casei Albe s-au grăbit să trimită prin telegraf înștiințări despre lipsa animalului.

În cele din urmă, Pauline a fost găsită în țarcul unui abator și a fost salvată la timp de „măciuca măcelarului”. Cazul a fost relatat de prestigiosul cotidian The New York Times.

Un alt incident l-a avut ca protagonist pe un profesor, care a reușit să se strecoare la Casa Albă și să fure din laptele Paulinei.

Talanga purtată de Pauline este astăzi piesă de muzeu. Foto: Pinterest

În cele din urmă, sănătatea Paulinei s-a deteriorat, iar vaca a fost retrasă cu mare pompă la o fermă din Wisconsin.

Astăzi, talanga de la gâtul ei se află la Muzeul Animalelor Prezidențiale din Williamsburg, Virginia. Pauline a fost ultima dintr-o „dinastie” de vaci prezidențiale.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu