Un zumzăit bizar nu-i lasă pe locuitorii unui oraș să doarmă. Sursa acestuia este un mister

Locuitorii unui oraș din Irlanda de Nord se confruntă cu un zumzet deranjant care îi ține treji noaptea. Consiliul local a apelat la ajutorul experților în acustică pentru a investiga sursa acestui zgomot iritant. Acest zumzet deranjant se aude de mai multe săptămâni într-o zonă mare din jurul orașului Omagh, din comitatul Tyrone.

Oamenii l-au descris ca fiind un zumzet sau un murmur constant care devine mai vizibil în timpul nopții. Consilierul Alianței, Stephen Donnelly, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la această problemă, iar consiliul a confirmat că este o problemă reală. Cu toate acestea, cauza acestui sunet rămâne un mister.

Donnelly a crezut inițial că este limitat la o anumită zonă, dar pe măsură ce mai multe persoane au început să își împărtășească experiențele, a devenit evident că întregul oraș este afectat. Acest tip de fenomen a fost semnalat în diferite părți ale Europei, Australiei și Americii de Nord încă din anii 1970.

Cercetătorii au studiat un bâzâit similar, cunoscut sub numele de Taos Hum, dar nu au ajuns la un consens cu privire la originea acestuia. Există mai multe teorii cu privire la sursa sa, de la dispozitive mecanice până la tulburări psihologice în rândul maselor.

O teorie recurentă sugerează că ar putea fi legat de utilizarea de către armată a undelor radio de frecvență foarte joasă. Toate posibilitățile sunt explorate pentru a rezolva problemele persistente din Omagh. Donnelly a subliniat că nu există niciun indiciu că ceva sinistru sau supranatural ar fi cauzat zumzetul.

Investigația are ca scop identificarea cauzei care stă la baza acestei situații și oferirea de ajutor locuitorilor afectați.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu