Un vânzător din Japonia a memorat detaliile de pe 1.300 de carduri bancare și le-a folosit la cumpărături online

Nu toată lumea își folosește superputerile în numele binelui. De exemplu, acest vânzător japonez, care și-a folosit uimitoarea memorie fotografică pentru a reține informațiile de pe cardurile a peste 1.300 de clienți. El memora detaliile de pe un card în cele câteva secunde în care interacționa cu un client.

Yusuke Taniguchi, în vârstă de 34 de ani, a fost arestat recent pentru că a furat informațiile de pe cardurile a peste 1.300 de oameni, folosindu-le apoi pentru a-și cumpăra de pe internet diverse lucruri, potrivit presei nipone.

Yusuke Taniguchi a fost arestat la începutul lunii septembrie 2019. Foto: ANN News

Taniguchi lucra ca vânzător cu jumătate de normă într-un mall din Tokyo. Aici, bărbatul și-a folosit memoria fotografică pentru a reține informațiile personale ale clienților atunci când aceștia cumpărau ceva.

În cele câteva secunde de care era nevoie pentru procesarea unei plăți, vânzătorul memora cele 16 cifre care alcătuiau numărul cardului, numele proprietarului, data expirării și codul de securitate – toate elementele de care este nevoie pentru a folosi cardul la cumpărături online.

Folosindu-și memoria fotografică, cunoscută și ca „memorie eidetică”, Taniguchi a reușit să rețină toate informațiile și să le noteze pentru a le folosi mai târziu.

Când poliția a descins la el acasă și l-a arestat, oamenii legii au găsit un caiet plin cu sute de nume și numere ale cardurilor. Bărbatul le-a spus polițiștilor că folosea informațiile pentru a comanda tot felul de produse pe care mai târziu le vindea la amanet și folosea banii pentru a-și plăti chiria sau pentru a-și cumpăra mâncare.

Yusuke Taniguchi avea nevoie de doar câteva secunde pentru a memora detaliile de pe un card bancar. Ulterior, nota datele pe caiet, pentru ca mai târziu să le folosească la cumpărături online. Foto: SoraNews24

De altfel, așa a și fost prins. În luna martie, a folosit date furate pentru a-și comanda două genți scumpe, în valoare de aproximativ 270.000 de yeni (2.270 de euro). Obiectele au fost livrate la locuința sa și astfel poliția a reușit să-l depisteze.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

În momentul de față, polițiștii studiază caietul lui Taniguchi pentru a stabili anvergura infracțiunilor sale. Până acum, se estimează că a furat informațiile de pe cardurile a peste 1.300 de oameni.

Cu toate că unii oameni se nasc o memorie uimitoare, „talentul” lui Yusuke Taniguchi poate fi învățat relativ ușor de oricine este interesat. Disciplina se numește mnemotehnică (un ansamblu de tehnici care înlesnesc memorarea datelor).

Vânzătorul a fost prins pentru că folosit propria adresă ca punct de livrare a bunurilor cumpărate ilegal. Foto: SoraNews24

Unul dintre cele mai frumoase și mai spectaculoase exemple de acest gen l-a dat Joshua Foer, un jurnalist american.

După ce a devenit interesat de „campionatele de memorie”, evenimente la care participă anual oameni care se întrec să memoreze cât mai repede orice (ordinea cărților de joc dintr-un pachet ales la întâmplare; mii de zecimale ale numărului Pi; numerele de telefon dintr-un director întreg etc.), a decis să scrie o carte despre acest subiect.

Documentându-se timp de un an, a învățat tehnicile de la așii domeniului și le-a aplicat el însuși. De fapt, le-a aplicat atât de bine, încât, după 12 luni de antrenament, a câștigat Campionatul de Memorare din SUA, dovedind că oricine poate face performanță în acest domeniu.

Este posibil ca și japonezul Yusuke Taniguchi să fi aplicat o tehnică de acest fel.

Dacă te interesează cum să îți dezvolți memoria, îți recomandăm următoarele resurse cu adevărat utile, create de autorități în domeniu: Joshua Foer și Dominic O’Brien (care a dezvoltat unele dintre metodele pe care le-a aplicat Foer pentru a câștiga campionatul).

Dominic O’Brien a creat un sistem complet şi interactiv de memorare cu jetoane, o hartă a călătoriei memoriei, precum şi o carte introductivă foarte utilă. Dominic O’Brien este renumit pentru caracteristicile fenomenale ale memoriei sale şi pentru faptul că a păcălit sistemele cazinourilor din Las Vegas la jocul Black Jack. A câştigat de opt ori Campionatul Mondial de Memorare, deține numeroase recorduri mondiale și a fost numit „Creierul Anului” în anul 1994 și „Mare Maestru al Memoriei”. Este preşedintele Consiliului Mondial pentru Sporturile Minții.

vezi detalii

Memoria inteligentă. Arta de a-ți aminti totul este povestea transformării lui Joshua Foer dintr-o persoană obișnuită, care uită unde a pus cheile de la maşină (sau chiar maşina), într-un as al memorării, capabil să reţină ordinea cărţilor dintr-un pachet de joc în cinci minute şi să spună pe de rost sute de zecimale ale numărului Pi.

vezi detalii


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Lasă un comentariu