Un vânător a fost spintecat cu coarnele și omorât de un cerb pe care credea că l-a ucis

„Karma nu iartă.” Recent, un vânător din statul american Arkansas a fost spintecat și ucis de un cerb pe care credea că l-a răpus. Animalul, care părea mort, s-a ridicat brusc și l-a împuns pe vânător de mai multe ori, după care a fugit.

Potrivit postului local de știri KY3, Thomas Alexander, în vârstă de 63 de ani, se aflat la vânătoare în pădurile de lângă Yellville când a împușcat cerbul.

Crezând că e mort, Alexander s-a apropiat să inspecteze animalul. În acel moment, cerbul s-a ridicat brusc și l-a împuns cu coarnele, cauzându-i mai multe plăgi.

Vânătorul s-a apropiat de cerb imediat după ce a tras cu arma, crezând că a omorât animalul. Foto: iStock

„Lucrez în domeniu de 20 de ani și acesta este unul dintre cele mai ciudate lucruri întâmplate până acum”, a declarat Keith Stevens, purtătorul de cuvânt al Comisiei pentru Vânătoare și Pescuit din Arkansas.

În ciuda rănilor suferite, Alexander a fost suficient de lucid să-și sune familia, care a contactat serviciile de urgență. Cu toate acestea, bărbatul a murit mai târziu, pe patul de spital.

Reprezentanții autorităților au declarat că nu era clar dacă Alexander a murit din cauza rănilor cauzate de cerb sau din alte cauze, cum ar fi un infarct. S-ar putea să nu aflăm niciodată, deoarece familia a ales ca trupul bărbatului să nu fie supus autopsiei.

Decesele cauzate de cerbi sunt considerate rare, deși așa ceva s-a mai întâmplat în trecut.

În fața armelor cu lunetă, animalele au puține șanse să scape. Foto: iStock

„Cu vreo patru ani în urmă, cineva a fost împuns de un cerb. A fost rănit grav, însă a supraviețuit”, a spus Stephens legat de un caz similar din regiune.

Anul trecut au avut loc alte trei accidente mortale legate de vânatul cerbilor, însă în niciunul dintre acestea rănile nu au fost cauzate de coarnele animalelor.

„Una dintre răniri a fost cauzată de o cădere dintr-un foișor de pândit cerbi, a doua a fost suferită de o victimă care fusese luată drept căprioară și a treia a fost o autoaccidentare în timpul sezonului de vânătoare la mistreți”, a declarat Stephens pentru Newsweek.

În ultimii cinci ani, în zonă au avut loc peste 100 de accidente survenite în timpul vânatului cerbilor, majoritatea fiind cauzate de căderi de pe platforme. Cinci dintre aceste căderi s-au soldat cu moartea vânătorilor.

Un foișor folosit de vânători la pândit animalele. Foto: iStock

Cervidele nu sunt animale agresive, cu excepția cazurilor în care își apără puii. Aceste ființe se sperie ușor și sunt foarte rapide.

„Când vânezi, trebuie să fii foarte atent, fiindcă s-ar putea ca animalul să nu fie mort. Trebuie să aștepți o vreme și să fii sigur că animalul nu se mișcă. Poate că vânătorul ucis chiar a procedat astfel. Nu avem de unde să știm”, a spus Stephens.

Comisia pentru care lucrează Stephens le recomandă vânătorilor să aștepte 30 de minute înainte să se apropie de un cerb împușcat. În cazul lui Alexander, nu se poate ști cât a așteptat până să se apropie de cerb și nici dacă animalul chiar fusese împușcat sau doar înfricoșat de sunetul împușcăturii.

Un raport arată că, în acest sezon, aproximativ 33.000 de cerbi și căprioare au fost deja „recoltați”, termen folosit de vânători pentru a se referi la animalele ucise. Din acest număr, 10.714 erau cerbi cu coarne.

Potrivit lui Stephens, vânatul este considerat „un instrument de control al faunei” în Arkansas.

„Vânătoarea păstrează populația de cerbi și căprioare la nivelul optim pentru suprafața habitatului disponibil”, a spus Stephens.

El a menționat existența unor accidente, coliziuni dintre cerbi și mașini, precum și faptul că cerbii distrug recoltele. Cum vânătorii continuă să vâneze în acea zonă, este foarte probabil că vor mai exista astfel de incidente și în viitor.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

2 comentarii la „Un vânător a fost spintecat cu coarnele și omorât de un cerb pe care credea că l-a ucis”

 1. IATÁ O STIRE FOARTE BUNÁ:ÍNSFÁRSIT UN NEMERNIC,
  ASA ZIS VÁNÁTOR A DOGLIT !…de la un cerb istet!
  BRAVO CERBULE ! ANIMALELOR APLAUDATI !!!

  Răspunde
  • Mai bine spus, un bou care s-a nominat singur pentru Darwin award. Toti stiu care vaneaza ca nu te apropii imediat de un animal dupa ce l-ai impuscat/sagetat si ca aceste situatii sunt posibile.

   Răspunde

Lasă un comentariu