Un val de căldură „potențial istoric” pune în pericol 130 de milioane de oameni

Un val de căldură necruțător a stabilit noi recorduri, a provocat mai multe incendii de vegetație și a pus aproximativ 130 de milioane de persoane în pericol din cauza temperaturilor ridicate. Serviciul meteorologic național (NWS) avertizează că ar putea deveni istoric de intensă.

NWS a emis alerte de căldură extremă pentru aproape 133 de milioane de persoane, în special în vestul Statelor Unite, unde se prognozează că temperaturile vor crește cu 15 până la 30 de grade mai mult decât în mod obișnuit și vor dura mai multe zile.

Unele părți din Pacificul de Nord-Vest, mijlocul Atlanticului și Nord-Est ar putea înregistra temperaturi de peste 38°C. Recent, în Oregon au fost înregistrate temperaturi record în cel puțin patru orașe, iar Waterfront Blues Festival din Portland s-a confruntat cu o căldură sufocantă.

Participanții au făcut față situației hidratându-se, căutând umbra și folosind vaporii de apă pentru a se răcori. În California, peste 20 de incendii de vegetație fac ravagii, inclusiv două incendii mari în regiunea centrală, care ard împreună peste 24 000 de hectare.

Unul dintre incendiile din comitatul Butte a ars 3 700 de hectare de când a izbucnit, forțând evacuări și rănind pompieri. Estul Statelor Unite se pregătește și el de temperaturi caniculare. Baltimore și alte părți din Maryland se află sub o avertizare de căldură excesivă, valorile indicelui de căldură urmând să crească.

Serviciul meteorologic național recomandă hidratarea, rămânerea în spații închise cu aer condiționat, evitarea soarelui și păstrarea legăturii cu cei dragi și vecinii. De asemenea, au avertizat să nu se lase copiii și animalele de companie nesupravegheate în vehicule din cauza căldurii periculoase.

În comitatul Maricopa, Arizona, au fost confirmate 13 decese legate de căldură în acest an, iar peste 160 de decese suspecte legate de căldură sunt încă în curs de investigare. În mod tragic, un băiat de 10 ani din Phoenix a decedat în urma unei urgențe medicale legate de căldură, în timp ce făcea o drumeție cu familia sa.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu