Un ucrainean de 24 de ani s-a însurat cu o femeie de 81 de ani ca să nu fie luat în armată

Un tânăr ucrainean a reușit să evite serviciul militar obligatoriu rămânând însurat timp de aproape doi ani cu o femeie mai în vârstă decât el cu 57 de ani. În ciuda faptului că a fost larg criticat în mediul online, bărbatul are legea de partea sa.

La sfârșitul lui 2017, Alexander Kondratiuk, din orașul ucrainean Vinnița, a primit prin poștă actele de recrutare. Trebuia să se prezinte la cel mai apropiat comisariat militar pentru a fi listat în cadrul serviciul militar obligatoriu de un an de zile.

Alexander Kondratiuk. Foto: T1.ua

Toți ucrainenii apți medical și care au vârste cuprinse între 18 și 26 de ani sunt obligați să satisfacă stagiul militar, cu o singură excepție: dacă un astfel de bărbat are în întreținere o soție cu dizabilități, este scutit de armată.

Așa că Alexander a convins-o cumva pe bunica cu dizabilități a verișorului său să-i devină soție, iar cei doi sunt căsătoriți deja de doi ani. Kondratiuk are 24 de ani, așa că peste doi ani va fi prea în vârstă ca să mai facă armata și, probabil, va divorța de soția lui octogenară.

Acest caz bizar a ajuns la știri la începutul lui 2018, când comisariatul militar din Vinnița a înaintat o plângere la procuratură în speranța că mariajul dintre cei doi va fi anulat.

Militarii erau convinși că bărbatul falsificase actele pentru a scăpa de armată, însă investigațiile au arătat că mariajul a avut loc în mod legal, în satul Baikovka, de lângă Vinnița.

Zinaida Illariovna, soția de 81 de ani a lui Alexander Kondratiuk. Foto: T1.ua

După ce biroul de înregistrare a actelor a confirmat legalitatea, militarii s-au văzut nevoiți să dea înapoi. Însă, în urmă cu o lună, presa ucraineană a readus povestea în centrul atenției și i-a întrebat pe reprezentanții armatei ce anume au de gând să facă.

Aleksandr Daniliuk, șeful comisariatului pentru recrutare din regiunea Vinnița, a spus că bărbatul are dreptul să refuze serviciul militar, fiindcă este însoțitorul unei persoane cu dizabilități – soția sa.

Și cum bărbatul a oferit un certificat de căsătorie valabil, precum și un act care demonstrează că locuiește în casa soției sale, cei de le serviciul recrutare nu aveau ce să facă.

Bărbatul continuă să nege că s-a căsătorit cu bătrâna numai ca să scape de armată și insistă că are niște sentimente foarte intense pentru această femeie. Soția sa octogenară spune că tânărul este un soț bun care are grijă de ea.

Însă vecinii femeii au declarat pentru un post TV local că mariajul este o înșelătorie absolută. Potrivit vecinilor, femeia, pe numai Zinaida Illariovna, este vizitată de nepoți mult mai des decât de soțul ei.

Singura dovadă a mariajului este certificatul pe care tânărul îl arată ori de câte ori cei din armată vin în zonă ca să recruteze tineri. În ciuda naturii controversate a mariajului, reprezentanții comisariatului ucrainean au declarat că nu doresc să mai urmărească acest caz.

Kondratiuk este însurat cu o persoană cu dizabilități și, dacă asta nu se va schimba până când tânărul va împlini 27 de ani, va scăpa de serviciul militar.


Ți s-a părut interesant acest articol? Citește și:


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
>