Un templu japonez a lansat o „amuletă IT” ce promite să îți apere calculatorul de viruși

Un templu shintoist japonez vinde amulete IT care promit să împiedice blocarea și repornirea aleatorie a computerelor, precum și să le ferească de viruși și programe malware.

Kanda Myojin, un popular templu shintoist din Akihabara, Tokyo, vinde o varietate de amulete și cărți de rugăciuni, dar niciuna atât de bizară ca „amuleta cu funcții de calculator”.

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Alcătuită dintr-un mic autocolant în formă de procesor, menit să fie lipit pe gadgetul care are nevoie de protecție divină, și o bucată mai mare de carton, menită să fie purtată de posesorul calculatorului, amuleta este unul dintre cele mai populare articole oferite de Kanda Myojinm.

Dacă este folosită corect, se presupune că amuleta va proteja calculatorul de viruși, malware și erori aleatorii, precum și de blocajele tehnice cu care se confruntă din când în când orice dispozitiv.

„Dacă sunteți nou în industria IT, asigurați-vă că vă cumpărați această protecție, este foarte eficientă (până acum)”, a postat un client pe Twitter, nefiind clar dacă a fost realmente mulțumit sau a fost doar ironic.

Foto: DepositPhotos.com
Foto: DepositPhotos.com

Utilizarea unui software antivirus, evitarea site-urilor web dubioase și efectuarea unor operațiuni de curățare de bază mențin de obicei calculatoarele în stare de funcționare, dar dacă ești în căutarea unei alternative low-tech de inspirație… divină, această amuletă shintoistă ar putea fi cea mai bună alternativă.

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Ca să știi mai mult, citește „Cum sa trăiești în stil japonez”

„Cum să trăiești în stil japonez” ne aduce mai aproape o lume care a fascinat și continuă să fascineze prin farmecul ei – Japonia, Ţara Soarelui Răsare. Yutaka Yazawa îmbină cu măiestrie însemnările personale cu informațiile bine documentate, reușind să ne cucerească încă de la primele pagini. Trecem astfel cu ușurință de la prezentarea geografică la cea istorică, de la filozofie și cultură la arta culinară japoneză. Descoperim cum se poate trăi în armonie cu ceilalți într-o metropolă precum Tokyo, dar aflăm mai multe și despre respectul pentru natură, despre ikigai, shinrin-yoku, viaţa de familie, vacanțe și sărbători. Toate acestea sunt un bun prilej de a observa tradițiile japoneze, felul în care au înflorit secole de-a rândul alături de practicile moderne sau cum s-au schimbat odată cu pătrunderea culturii occidentale.

„Cum sa trăiești în stil japonez” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu