Un submarin legendar din Al Doilea Război Mondial a fost găsit în sfârșit. Unde s-a scufundat cu 79 de soldați la bord

Un celebru submarin american din Al Doilea Război Mondial, dispărut de mult timp, a fost găsit la 80 de ani după ce s-a scufundat în timpul unei bătălii. Submarinul, cunoscut sub numele de USS Harder sau Hit ‘Em Harder, a fost descoperit pe fundul Mării Chinei, în apropiere de nordul insulei Luzon, în Filipine.

Acesta s-a scufundat în 1944, în timp ce se lupta cu o navă de luptă japoneză, având la bord 79 de soldați. USS Harder, un submarin celebru în timpul războiului, a avut un istoric de succes în scufundarea navelor de război inamice în Pacific. În ultima sa misiune, la 24 august 1944, a fost grav avariat și s-a scufundat cu tot echipajul său.

Vânătorii de epave care au găsit submarinul fac parte din Lost 52 Project, un grup dedicat descoperirii submarinelor americane pierdute din cel de-al Doilea Război Mondial. Condus de Tim Taylor, Lost 52 Project folosește tehnologii avansate pentru a explora siturile subacvatice și a colecta date.

Echipa a lucrat neobosit pentru a localiza USS Harder, studiind rapoartele istorice ale ultimei sale bătălii și efectuând căutări cu sonarul în mare. Descoperirea legendarului submarin este o realizare semnificativă și un omagiu adus echipajului curajos care și-a pierdut viața la bordul lui Harder.

Rămășițele lui USS Harder servesc acum drept mormânt de război la o adâncime care poate fi vizitată de persoane fizice. Este important să se respecte locul ca un memorial pentru soldații care au pierit în timpul ultimei misiuni a submarinului.

Această descoperire se adaugă la descoperirile reușite ale grupului cu privire la alte submarine pierdute și le promovează misiunea de a descoperi istoria submarinelor americane pierdute pe mare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu