Un stol de ciori a atacat trei ani un om în mâinile căruia a murit un pui de pasăre

Timp de trei ani, un bărbat din statul indian Madhya Pradesh a părut să joace în fiecare zi într-o scenă din filmul „Păsările”, de Alfred Hitchcock. De câte ori ieșea din casă, era atacat de un stol de ciori.

Shiwa Kewat, un muncitor zilier din satul Sumela, spune că problemele sale cu ciorile au început „din cauza unei neînțelegeri”. Într-o zi, plimbându-se pe stradă, a observat un pui de cioară prins în ochiurile unui gard de fier.

Puiul (căzut din cuib, cel mai probabil) a murit în mâinile lui Shiwa Kewat, care încerca să îl ajute. Foto: Corvid Research

În pofida eforturilor lui de a ajuta pasărea să scape, puiul a murit în mâinile sale. Foarte probabil, ciorile din colonie au văzut scena și au presupus că bărbatul le-a ucis puiul, fiindcă de atunci au început să-l atace.

Uneori îl atacau în grupuri, alteori era atacat de o singură pasăre. În orice caz, Kewat a purtat un băț cu el vreme de trei ani, pentru a se feri de ciocurile și de ghearele ascuțite ale ciorilor.

„A murit în mâinile mele și aș vrea să pot să le explic că încercam să-l ajut. Acum flutur din băț ca să le alung. Bietele păsări cred că le-am ucis puiul”, a declarat Kewat pentru Times of India.

Kewat a afirmat că nu a luat atacurile în serios până când a realizat că el era singura lor țintă. Și, după ce vorba a început să circule prin sat, oamenii au început să se adune în fața casei lui în fiecare zi să vadă dacă îl atacau ciorile.

Unora li se părea amuzant, în timp ce alții au descris atacurile ca fiind „bruște și înspăimântătoare”.

„Îl atacă de parcă ar fi niște avioane de luptă din filme”, a spus unul dintre vecinii bărbatului.

Profesorul Ashok Kumar Munjal, care studiază comportamentul păsărilor la Universitatea din Bhopal, a explicat că ciorile au o memorie foarte bună și îi țin minte pe cei care constituie o amenințare.

Poate că ideea lor de răzbunare nu este la fel de complexă precum cea a oamenilor, însă au tendința de a executa atacuri izolate sau coordonate împotriva oamenilor care le-au făcut rău.

În principiu, ciorile sunt ranchiunoase, iar cazul lui Shiwa Kewat confirmă acest lucru.


Îți plac ciorile? Iată alte câteva articole interesante despre acest subiect:


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.

Lasă un comentariu