Un stol de ciori atacă de trei ani un om în mâinile căruia a murit un pui de pasăre

De trei ani, un bărbat din statul indian Madhya Pradesh pare să joace în fiecare zi într-o scenă din filmul „Păsările”, de Alfred Hitchcock. De câte ori iese din casă, este atacat de un stol de ciori. Foarte ciudat este faptul că păsările îl atacă numai pe el.

Shiwa Kewat, un muncitor zilier din satul Sumela, spune că problemele sale cu ciorile au început în urmă cu trei ani în urmă, „din cauza unei neînțelegeri”. Într-o zi, plimbându-se pe stradă, a observat un pui de cioară prins în ochiurile unui gard de fier.

În urmă cu trei ani, puiul (căzut din cuib, cel mai probabil) a murit în mâinile lui Shiwa Kewat, care încerca să îl ajute. Foto: Corvid Research

În pofida eforturilor lui de a ajuta pasărea să scape, puiul a murit în mâinile sale. Foarte probabil, ciorile din colonie au văzut scena și au presupus că bărbatul le-a ucis puiul, fiindcă de atunci au început să-l atace.

Uneori îl atacau în grupuri, alteori era atacat de o singură pasăre. În orice caz, Kewat poartă mereu un băț cu el, pentru a se feri de ciocurile și de ghearele ascuțite ale ciorilor.

„A murit în mâinile mele și aș vrea să pot să le explic că încercam să-l ajut. Acum flutur din băț ca să le alung. Bietele păsări cred că le-am ucis puiul”, a declarat Kewat pentru Times of India.

Kewat spune că nu a luat atacurile în serios până când nu și-a dat seama că el era singura lor țintă. Și, după ce vorba a început să circule prin sat, oamenii au început să se adune în fața casei lui în fiecare zi să vadă dacă îl atacau ciorile.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Unora li se pare amuzant, în timp ce alții descriu atacurile ca fiind „bruște și înspăimântătoare”.

„Îl atacă de parcă ar fi niște avioane de luptă din filme”, a spus unul dintre vecinii bărbatului.

Profesorul Ashok Kumar Munjal, care studiază comportamentul păsărilor la Universitatea din Bhopal, a explicat că ciorile au o memorie foarte bună și îi țin minte pe cei acre constituie o amenințare.

Poate că ideea lor de răzbunare nu este la fel de complexă precum cea a oamenilor, însă au tendința de a executa atacuri izolate sau coordonate împotriva oamenilor care le-au făcut rău.

În principiu, ciorile sunt ranchiunoase, iar cazul lui Shiwa Kewat pare să confirme acest lucru.


Îți plac ciorile? Iată alte câteva articole interesante despre acest subiect:


Distribuie articolul:

Citește în continuare

Lasă un comentariu