Un sistem video robotic a confundat cu mingea chelia unui arbitru în timpul unui meci de fotbal

Clubul de fotbal Inverness Caledonian Thistle, din Scoția, ar putea regreta decizia de a înlocui cameramanii umani cu un sistem video operat de inteligența artificială (IA), după ce algoritmul a confundat cu mingea capul unui arbitru de linie, ratând astfel majoritatea momentelor importante din timpul meciului.

La finele anului trecut, oficialii Inverness Caledonian Thistle, echipă care concurează în Campionatul Scoțian, au anunțat cu mândrie că au instalat pe stadion sistemul video robotic Pixellot.

Foto: Chuckiehands / YouTube

Sistemul a fost conceput pentru a înlocui cameramanii umani cu IA care urmărește automat mingea pe terenul de fotbal. Numai că planul de automatizare a transmisiunilor în direct s-a stricat când Pixellot a confundat în mod constant chelia unui arbitru de linie cu mingea, enervându-i la culme pe telespectatori.

Potrivit site-ului de știri sportive ThickAccent, „camera a confundat mingea cu capul arbitrului de linie, lipsindu-i pe spectatori de adevărata acțiune”.

Suporterii care urmăreau meciul la televizor s-au plâns de pe rețelele de socializare că sistemul video a focalizat constant pe arbitru, în loc să urmărească mingea, astfel că au ratat cea mai mare parte a partidei și chiar și unul dintre golurile marcate.

Un utilizator a fotografiat ecranul televizorului în momentul în care sistemul a focalizat din nou pe capul arbitrului. Foto: Tom Cox / Twitter

În timpul meciului, comentatorul și-a cerut scuze după ce a observat că sistemul video a prezentat obsesiv imagini cu arbitrul.

„Sistemul Pixellot folosește camere cu tehnologie IA pentru urmărirea mingii ca să producă imagini HD din toate meciurile de campionat de pe stadionul Caledonian”, a anunțat clubul Inverness într-un comunicat de presă.

Însă gafa din timpul meciului a dovedit că, deși inteligența artificială a parcurs un drum lung în ultimii ani, este departe de a fi perfectă.

După ce știrile și filmările despre eroarea hilară a sistemului Pixellot au devenit virale pe rețelele de socializare, oamenii au sugerat ca Inverness să le dea jucătorilor și arbitrilor cu chelie șepci sau peruci pentru a evita astfel de probleme în viitor.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu