Surprins la ora mesei: Un piton devorează un crocodil de apă dulce

Un piton devorând un crocodil – iată o imagine despre credem că aparține doar lumii coșmarurilor sau filmelor de groază. Și totuși, o astfel de scenă a avut loc în realitate, pe continentul australian.

Dacă nu-ți vine să crezi, iată fotografiile surprinse de un bărbat aflat întâmplător în zonă când s-a petrecut teribila scenă.

Omul potrivit la locul potrivit

Imaginile realizate de fotograful Martin Muller înfățișează un piton din specia Liasis olivaceus devorând un crocodil australian de apă dulce adult. Evenimentul a fost surprins de Muller în timpul unei plimbări cu caiacul prin mlaștinile din statul Queensland.

Piton si crocodil 01
Pitonul își înghite prada prin rotiri repetate ale capului. Foto: Martin Muller/GG Wildlife Rescue

Conștient că se află în fața unei scene rar întâlnite, bărbatul a rămas pe loc și a fotografiat întregul proces. Pitonul Liasis olivaceus este una dintre cele mai mari specii de șerpi din Australia.

Poate ajunge la o lungime de 4 metri, deși lungimea medie este de aproximativ 2,4 metri. De obicei, femelele sunt puțin mai lungi decât masculii.

Pitonii Liasis olivaceus trăiesc în apropierea apelor; le plac bălțile și mlaștinile. Au existat și cazuri în care reptilele au fost zărite în apropierea șoselelor.

Dar, în principiu, pitonii preferă zonele stâncoase și cele cu apă, unde pot vâna pradă de mari dimensiuni, precum acest crocodil ghinionist.

Foto: Martin Muller/GG Wildlife Rescue

Cât despre crocodilul australian de apă dulce, acesta poate atinge aproape 3 metri în lungime. Masculii au greutatea medie de 70 de kilograme, specimenele mai mari ajungând chiar și la 100 de kilograme.

Aproape nimic nu-i stă în cale pitonului

Pitonul Liasis olivaceus are abilități de vânătoare impresionante. Este un înotător excelent și folosește apa pentru a-și prinde prada în ambuscadă: canguri, lilieci mari, rațe, papagali, porumbei și cuci.

Șarpele are două maxilare care se mișcă independent, ceea ce îi permite să înghită prada de talie mare, precum acest crocodil. Apoi, înghite prada treptat, prin rotirea repetată a capului.

Până la urmă, cea mai grea sarcină când ai prins o pradă atât de mare este să o digeri. În cazul unui crocodil de dimensiunile celui fotografiat, digestia poate dura câteva săptămâni.

Piton si crocodil 03
Din crocodil nu se mai vede decât vârful cozii. Foto: Martin Muller/GG Wildlife Rescue

Carnea, oasele și organele crocodilului vor fi digerate cu succes, însă dinții și solzii vor fi defecați întregi, din cauza smalțului și cheratinei pe care le conțin.

Piton si crocodil 04
Misiune îndeplinită! Foto: Martin Muller/GG Wildlife Rescue

Ți-a plăcut acest articol? Citește și 15 curiozități despre șerpi, cele mai temute și puțin înțelese animale. Apoi, află povestea omului dependent de venin, care se lasă mușcat de șerpi.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu