Un ochi bionic vindecă bolile care provoacă orbire

Un ochi bionic vindecă bolile care provoacă orbire

Science Corp a conceput ochiul bionic care vindecă bolile ce provoacă orbirea. Cum funcționează acesta?

„Astăzi suntem încântați să dezvăluim primul nostru program de dezvoltare de produse emblematice: Science Eye, o proteză vizuală care țintește retinita pigmentară (RP) și degenerescența maculară uscată legată de vârstă (AMD), două forme de orbire gravă pentru care nu există în prezent opțiuni bune pentru pacienți”, a spus firma într-o postare din noiembrie 2022.

Cum funcționează ochiul bionic care vindecă bolile ce provoacă orbire? Prin țintirea funcționării bolilor.

„În boli precum RP și AMD, celulele sensibile la lumină din spatele ochiului (fotoreceptorii) au murit, dar celulele nervului optic rămân. Prin inserarea unei gene în celulele nervului optic, putem face posibilă stimularea acestora folosind un mic display introdus în ochi”, a spus Science Corp.

Când va fi gata ochiul bionic care vindecă bolile ce provoacă orbire?

Totuși, nu este totul roz. Firma a spus că va publica testele efectuate pe iepuri, dar acestea nu au fost încă finalizate. Acest lucru este cauzat de faptul că testarea pentru un astfel de proiect poate fi cel puțin complicată, scrie Interesting Engineering.

„Suntem optimiști cu privire la potențialul Science Eye; o lucrare care demonstrează rezultatele funcționale timpurii la iepuri va fi publicată odată ce va fi finalizată, dar sistemul încă este la o distanță mare de a deveni disponibil pentru cumpărare”, a menționat firma.

Soluția nu va fi disponibilă prea curând

Compania depune toate eforturile pentru a demonstra suficiente date de siguranță la animale, astfel încât să poată începe un studiu clinic pe oameni, care este primul pas către un eventual produs comercial.

„Lucrăm cât de repede putem și sperăm că comercializarea nu este prea departe, dar deocamdată este important să subliniem că Science Eye nu este disponibil pentru cumpărare și nu va fi disponibil până când nu ne vom putea satisface atât pe noi, cât și pe autoritățile de reglementare cu privire la siguranță și eficiență, ceea ce va necesita timp și dezvoltare ulterioară”, a adăugat compania pe blog.

Atunci când produsul va ajunge pe piață, va fi cu siguranță un miracol pentru cei care suferă de RP sau AMD.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Abonează-te gratuit la newsletter ca să primești săptămânal cele mai interesante articole, aplicații și cărți pe care le descoperim.

35 de Întrebări din Istorie, Mitologie și Tradiții

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu