La 32 de ani, s-a deghizat în bătrân de 81 de ani ca să zboare spre SUA cu viză falsă

Privind acest „bătrânel” fragil, cu părul alb, din imagine, nu ai avea cum să-ți dai seama că are doar 32 de ani. Dar bărbatul i-a păcălit o vreme și pe polițiștii de frontieră de pe aeroportul din Delhi, India, care sunt plătiți tocmai ca să depisteze astfel de incidente.

Jayesh Patel, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat pe Aeroportul Internațional Indira Ghandi pentru tentativa de a urca, deghizat în bătrân, la bordul unui avion care zbura spre SUA.

Jayesh Patel a fost dat de gol de absența ridurilor de pe față și de rădăcinile negre ale părului „cărunt”. Foto: CISF

Purtând o tunică, turban și pantaloni albi și prefăcându-se a avea dizabilități în timp ce era manevrat într-un cărucior cu rotile, bărbatul a reușit să treacă de punctele de control de pe aeroport.

Barba albă și ochelarii groși păreau a se potrivi cu vârsta din pașaportul fals – 81 de ani – însă persoana care l-a machiat a neglijat un detaliu crucial: au uitat să îi creeze riduri pe față.

„Jayesh Patel a ajuns la aeroport într-un scaun cu rotile, dându-se drept persoană în vârstă. I-a păcălit pe cei de la punctele de control și a primit permisiunea de a trece mai departe. Polițiștii dintr-un cordon de securitate au devenit suspicioși fiindcă vocea lui nu se potrivea cu vârsta lui. În ciuda părului alb, tenul lui părea destul de tânăr și nu avea aproape deloc riduri pe față”, a spus un purtător de cuvânt al forțelor de securitate, citat de CNN.

Bărbatului i s-a cerut să stea în picioare, însă a replicat că nu poate face acest lucru. Apoi a fost întrebat dacă ar putea sta în picioare cu ajutorul cuiva și s-a conformat.

„Tânărul de 81 de ani” a fost reținut de polițiști. Foto: CISF

În acel moment, cei de la securitate i-au observat fața lipsită de riduri și rădăcinile negre ale părului său alb. În plus, suspectul evita să-i privească în ochi pe angajații din echipele de securitate.

La început, bărbatul a susținut că este Amrick Singh, născut în Delhi în februarie 1938, arătând chiar și un pașaport drept dovadă. Însă, când a fost interogat în continuare, le-a spus celor de la securitate că era, de fapt, Jayesh Patel, în vârstă de 32 de ani, din Gujarat, și că voia să ajungă în SUA ca să înceapă acolo o nouă viață.

După ce a fost predat poliției, Patel a spus că nu se calificase pentru viză, așa că a angajat un agent care să-l ajute să obțină documentele false care să-l ajute pe aeroport.

Se pare că agentul l-a pus în legătură cu un bărbat din Delhi care l-a dus într-o cameră de hotel, unde a fost deghizat cu meticulozitate. Pentru a fi „transformat” într-un bătrân de 81 de ani, a fost adus un specialist în machiaj și Patel a fost învățat să se miște ca o persoană în etate.

„Avea barba lungă și părul vopsit în alb. I-au dat o pereche de ochelari groși și un turban. A fost învățat să meargă ca o persoană în vârstă. Nu am mai întâlnit un astfel de caz pe aeroportul Delhi”, a declarat pentru NDTV Sanjay Bathia, polițist.

Din păcate pentru Patel, n-o să ajungă prea curând în SUA. Cât despre agentul, bărbatul de legătură și persoana care l-a machiat, aceștia sunt dați în căutare pentru a fi deferiți justiției.

Ca să știi mai mult, citește „India secretă”

Paul Brunton a fost unul dintre cei mai mari exploratori și cercetători ai tradițiilor spirituale ale Orientului. Urmând o chemare interioară, Brunton petrece luni întregi călătorind prin India, vorbind cu yoghini, fachiri și mistici – unii autentici, alții nu.

Dacă ar conține numai descrierile călătoriei, „India secretă” ar constitui un frumos jurnal de călătorie.  Însă detaliile cu adevărat uimitoare din paginile acestei cărți sunt descrierile experiențelor interioare ale lui Brunton, mai ales cele în compania marelui Ramana Maharshi, care îl ajută să își găsească liniștea interioară care vine odată cu înțelegerea și cunoașterea de sine.

Pentru oricine caută un învățător spiritual, sau chiar și pentru cei care l-au găsit pe cel potrivit, această poveste este realmente emoționantă. Folosirea erudită a limbajului de către Brunton, alături de căutarea lui asiduă, atât interioară, cât și exterioară, fac din această carte o lectură captivantă de la început până la sfârșit.

„India secretă” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu