Un fost oficial al serviciilor americane susține că SUA dețin vehicule extraterestre. „Nu suntem singuri”

Un fost oficial al serviciilor americane susține că SUA dețin vehicule extraterestre. „Nu suntem singuri”

Statele Unite au fost îndemnate să dezvăluie Obiecte Zburătoare Neidentificate (OZN) după ce un avertizor de integritate, fost oficial al serviciilor de informații, a declarat că Guvernul american este în posesia unor vehicule extraterestre „intacte și parțial intacte”.

Fostul oficial al serviciilor de informații David Grusch, care a coordonat o analiză asupra fenomenelor anormale neexplicate (UAP) în cadrul unei agenții a Departamentului de Apărare, susține că SUA dețin nave de origine non-umană.

Accesul la informații despre aceste vehicule este oprit ilegal pentru membrii Congresului american, a declarat Grusch. Atunci când a predat Congresului informații clasificate despre vehicule, Grusch susține că a suferit riposte din partea oficialilor guvernamentali. Grusch a părăsit Guvernul în aprilie după o carieră de 14 ani în serviciile de informații americane.

„Inteligență non-umană, de origine extraterestră sau necunoscută”

În cadrul unui interviu cu jurnaliștii Leslie Kean și Ralph Blumenthal, care au expus anterior existența unui program secret al Pentagonului care investiga OZN-uri, Grusch a precizat că Guvernul SUA și contractorii din Apărare recuperează de zeci de ani fragmente de nave non-umane, iar în unele cazuri chiar nave întregi.

„Nu vorbim despre origini sau identități prozaice. Materialul include vehicule intacte și parțial intacte”, a spus Grusch.

Grusch a subliniat că analiza sa a stabilit că materialul „are origine exotică”, ceea ce înseamnă „inteligență non-umană, de origine extraterestră sau necunoscută”.

Fenomenul este real și global. „Nu suntem singuri”

„[Analiza este] bazată pe morfologii de vehicule și aranjamente atomice unice și semnături radiologice”, a adăugat Grusch.

„Fenomenul inteligenței non-umane este real. Nu suntem singuri. Recuperările de acest fel nu sunt limitate la Statele Unite. Acesta este un fenomen global, însă o soluție globală continuă să ne dea bătăi de cap”, a confirmat Jonathan Grey, actual oficial al serviciilor de informații americane și oficial în cadrul Centrului Național Aerian și Spațial (NASIC).

Nick Pope, care a investigat OZN-uri în anii 1990 pentru Ministerul britanic al Apărării (MoD), a declarat că relatările făcute de Grusch și Grey sunt „foarte semnificative”.

„Program de recuperare” de materiale de OZN-uri

„Una este să ai povești pe bloguri conspiraționiste, dar alta este atunci când oameni din interior fac acest pas”, a spus Pope. „Atunci când acești oameni depun plângeri oficiale, o fac bazat pe înțelegerea că, dacă au făcut cu bună știință o declarație falsă, sunt pasabili de amenzi usturătoare și/sau închisoare”, a continuat Pope.

„Eu cred că este diferit atunci când te duci în fața Congresului și a serviciilor de informații și faci așa ceva. Vor exista consecințe dacă se dovedește că [ce ai declarat] nu este adevărat”, a subliniat Pope.

Jurnaliștii de la Debrief au relatat că detaliile cunoscute de Grusch despre materialele și vehiculele non-umane erau bazate pe „interviuri cu oficiali înalți din serviciile de informații”. Mai mult, Grusch susține că a raportat existența unui „program de recuperare” de materiale de OZN-uri în fața Congresului.

NASA nu a găsit dovezi credibile de viață extraterestră

Totuși, fostul oficial nu a spus că a văzut personal vehicule extraterestre sau că știe unde ar putea fi depozitate, potrivit The Guardian.

Departamentul american de Apărare nu a oferit un comentariu la aceste revelații, însă într-un comunicat remis jurnaliștilor de la The Guardian, NASA a transmis că „una dintre prioritățile agenției este căutarea vieții în Univers, dar deocamdată NASA nu a găsit dovezi credibile de viață extraterestră și nu există dovezi că UAP-urile sunt extraterestre”. „Totuși, NASA explorează Sistemul Solar și mai departe de acesta pentru a răspunde la întrebări fundamentale, inclusiv dacă suntem sau nu singuri în Univers”, mai arată comunicatul.

La finalul lunii mai a.c., agenția spațială americană a susținut o ședință publică istorică pe tema OZN-urilor. La finalul ședinței, comisia a primit întrebări și din partea publicului, printre care „Ce ascunde NASA?”. Dan Evans, administrator adjunct, a spus că agenția ia în serios transparența, „tocmai de aceea suntem astăzi aici în direct”.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu