Un fermier și-a vopsit câinele în tigru ca să sperie maimuțele invadatoare

Disperat să limiteze pagubele, un fermier din India s-a decis să-și picteze câinele în tigru, în speranța că astfel va alunga maimuțele care îi fură recoltele cu regularitate.

Srikant Gowda, un fermier din Karnataka, a ajuns recent la știri în lumea întreagă după ce s-a relatat că a folosit vopsea de păr pentru a-și vopsi câinele în dungile caracteristice tigrilor.

Foto: India Times

Câinele era oricum roșcat, așa că tot ce a trebuit să facă fermierul a fost să adauge dungile negre și niște alb pentru a-l face să arate ca un tigru. Nu era vorba de faptul că Gowda și-ar fi dorit dintotdeauna un tigru, ci de ideea că animalul ar putea alunga maimuțele care făceau ravagii în culturile fermierului.

Fermierul le-a spus reporterilor că ideea i-a venit în urmă cu patru ani, când a vizitat un oraș în care a întâlnit un bărbat care folosea un tigru de plastic drept sperietoare de maimuțe.

Foto: India Times

Sună stupid, însă fermierul a încercat metoda a dat roade. Însă, cum știa că tigrul de jucărie nu avea să păcălească maimuțele pentru mult timp, s-a hotărât să încerce și altceva.

Anul acesta, Gowda și-a vopsit câinele în tigru și a pus postere cu tigri pe toate parcelele, sperând că asta va ține maimuțele la distanță. Se pare că vopseaua nu îi face niciun rău câinelui. Este vopsea de păr temporară; ține timp de o lună, după care dispare.

Potrivit unei publicații locale, trucul lui Gowda a avut atât de mult succes, încât și alți fermieri indieni au început deja să-l imite.


Dacă ți-a plăcut acest articol, citește și:

Ca să știi mai mult, citește „Chaser: Descoperirea geniului câinelui care știe 1.000 de cuvinte”

Cățelușa Chaser i-a fascinat atât pe iubitorii de câini, cât și pe oamenii de știință. Povestea ei dezvăluie potențialul dialogului cu câinii cu mult dincolo de comenzile de tipul „adu mingea”. După ce a luat un pui de Border Collie, botezat Chaser, profesorul de psihologie John Pilley a dorit să exploreze granițele învățării limbajului și comunicării dintre oameni și cel mai bun prieten al omului.

Dând dovadă de performanțe considerate până atunci imposibile la câini, Chaser a memorat în scurt timp numele a peste o mie de jucării și propoziții cu multiple elemente de gramatică. Realizările lui Chaser revoluționează modul în care ne raportăm la inteligența animalelor. Călătoria lui John Pilley și a lui Chaser demonstrează puterea învățării prin joc și ne deschide ochii către potențialul nemărginit al animalelor pe care le iubim.

„Chaser: Descoperirea geniului câinelui care știe 1.000 de cuvinte” se găsește cu reducere pe Cărturești sau pe Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu