Un fermier și-a vopsit câinele în tigru ca să sperie maimuțele invadatoare

Disperat să limiteze pagubele, un fermier din India s-a decis să-și picteze câinele în tigru, în speranța că astfel va alunga maimuțele care îi fură recoltele cu regularitate.

Srikant Gowda, un fermier din Karnataka, a ajuns recent la știri în lumea întreagă după ce s-a relatat că a folosit vopsea de păr pentru a-și vopsi câinele în dungile caracteristice tigrilor.

Foto: India Times

Câinele era oricum roșcat, așa că tot ce a trebuit să facă fermierul a fost să adauge dungile negre și niște alb pentru a-l face să arate ca un tigru. Nu era vorba de faptul că Gowda și-ar fi dorit dintotdeauna un tigru, ci de ideea că animalul ar putea alunga maimuțele care făceau ravagii în culturile fermierului.

Fermierul le-a spus reporterilor că ideea i-a venit în urmă cu patru ani, când a vizitat un oraș în care a întâlnit un bărbat care folosea un tigru de plastic drept sperietoare de maimuțe.

Foto: India Times

Sună stupid, însă fermierul a încercat metoda a dat roade. Însă, cum știa că tigrul de jucărie nu avea să păcălească maimuțele pentru mult timp, s-a hotărât să încerce și altceva.

Anul acesta, Gowda și-a vopsit câinele în tigru și a pus postere cu tigri pe toate parcelele, sperând că asta va ține maimuțele la distanță. Se pare că vopseaua nu îi face niciun rău câinelui. Este vopsea de păr temporară; ține timp de o lună, după care dispare.

Potrivit unei publicații locale, trucul lui Gowda a avut atât de mult succes, încât și alți fermieri indieni au început deja să-l imite.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.


Dacă ți-a plăcut acest articol, citește și:


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu