Un circ din Germania face bani vânzând borcane cu fecale de leu

Se spune că banii nu au miros, însă o inițiativă profitabilă gândită de un circar german dovedește că banii pot chiar și să duhnească. Circul Krone din München se ocupă cu vânzarea de fecale de leu și de tigru.

Pandemia a pus pe butuci nenumărate afaceri, iar circurile nu au fost exceptate, astfel că multe s-au străduit să rămână pe linia de plutire în ultimele luni.

Foto: Circul Krone / Facebook

Circurile cu animale o duc chiar și mai rău, deoarece trebuie să hrănească zeci de vietăți, astfel încât antreprenorii din acest domeniu au fost nevoiți să gândească neconvențional pentru a evita falimentul.

Circul Krone, din München, a venit cu o idee de afaceri urât mirositoare, dar profitabilă: vânzarea borcanelor cu excremente prelevate de la cei 26 de lei și tigri. Un borcan costă cinci euro.

Ideea nebunească a început ca o glumă menită să îi facă pe oameni să râdă și să mai uite de Covid-19, dar borcanele cu fecale de felină s-au dovedit atât de populare, încât circul a înființat acum un magazin chiar în fața sediului central din München.

Foto: Circul Krone / Facebook

În mod neașteptat, oamenii nu cumpără borcanele doar pentru a sprijini Circul Krone și animalele sale sau pentru a le oferi prietenilor ca farsă. Mulți cumpărători o fac din motive practic: fecalele țin la distanță pisicile și chiar și rozătoarele.

„Clienții mi-au spus că excrementele de leu țin pisicile departe de grădină. Am aflat, de asemenea, că țin șobolanii departe de mașini, unde rod toate cablurile electrice”, a declarat pentru Reuters Martin Lacey, dresor de lei.

Acesta a adăugat că, împrăștiat chiar și în mici cantități, „produsul-vedetă” al circului poate ține la distanță multe animale, de la pisici la mistreți.

Mascota reprezentativă a magazinului de fecale. Foto: Circul Krone / Facebook

Eficacitatea sa împotriva dăunătorilor este lăudată online, iar circul obține astfel profit. Este o situație din care toată lumea câștigă.

Totuși, norocul Circului Krone s-ar putea apropia de sfârșit în curând. După ce știrea privind noul său produs s-a viralizat pe rețelele de socializare, o organizație germană ce militează pentru drepturile animalelor a început să pună presiune.

Potrivit site-ului german de știri OVB Online, Aktionsgruppe susține că a testat în laborator excrementele de leu și de tigru și a descoperit o bacterie extrem de rezistentă care poate afecta atât animalele, cât și oamenii. De aceea, Aktionsgruppe cere autorităților să ia măsuri.

Circul german a anunțat că va trimite, la rândul său, mostre la laborator, dar suspectează că afirmațiile făcute de Aktionsgruppe sunt simple invenții.

Martin Lacey afirmă că circul este de multă vreme ținta activiștilor din cauza spectacolelor cu animale.


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.

Lasă un comentariu