Un caz incredibil – Gemenele născute la 87 de zile distanță

Recordul mondial Guinness pentru cel mai mare interval de timp între nașterile unor gemeni le aparține lui Amy și Kate. Ele s-au născut la 87 de zile distanță, în 2012. Mama acestor „mici miracole”, irlandeza Maria Jones-Elliott, avea 34 de ani la vremea nașterilor.

A fost încântată când doctorii i-au spus că era însărcinată cu gemeni. Asta se întâmpla în a șaptea săptămână de sarcină. Lucrurile au decurs normal până în săptămâna 24.

La sfârșitul celei de-a 24-a săptămâni, Maria a intrat în travaliu. Asta se întâmpla cu patru luni mai devreme de data normală. Primul copil, Amy, s-a născut pe 1 iunie 2012.

Adusă pe lume prematur, aceasta cântărea numai 538 de grame. După ce Amy s-a născut, contracțiile Mariei au încetat.

Doctorii au încercat să-i inducă nașterea a doua zi, dar nu s-a întâmplat nimic. Fiind născută prematur, Amy a fost pusă imediat în incubator.

„Amy se lupta ca să trăiască într-un incubator și Katie se lupta să supraviețuiască la mine în pântece. Chris și cu mine am hotărât să lăsăm natura să-și urmeze cursul. Au fost cele mai grele trei luni din viețile noastre”, a declarat Maria.

După cinci săptămâni, Maria putea în sfârșit să o țină pe Amy în brațe. Între timp, o avea pe Kate în pântece și spera că ambele fete vor supraviețui.

Pe 27 august, în săptămâna 36 a sarcinii, doctorii au încercat pentru a doua oară să-i inducă nașterea. După o oră, s-a născut și Katie, care cântărea 2.32 kilograme.

La două ore după naștere, Katie a fost pusă alături de sora ei, Amy, care încă se afla încă în incubator. După nașterea lui Katie, Chris, tatăl celor două fetițe, s-a dus să înregistreze oficial nașterile.

„Am refuzat s-o înregistrez pe Amy până când a sosit Katie, fiindcă erau gemene. Am vrut să le înregistrez împreună”, a spus Maria.

După cinci zile, Katie a fost luată acasă și Amy i s-a alăturat pe 16 octombrie, șapte săptămâni mai târziu.

Eddie O’Donnell este doctor la spitalul Waterford Regional, unde s-au născut gemenii. El a spus că gemenii se nasc în succesiune în majoritatea cazurilor.

Totuși, nașterea acestor gemene la 87 de zile distanță este un caz extrem de rar. De obicei, în asemenea cazuri rare, unul dintre gemeni moare.

„Faptul că un bebeluș născut la 23 de săptămâni a supraviețuit este o realizare uriașă din toate punctele de vedere. A fost un caz incredibil”, a afirmat doctorul Sam Coulter Smith, șeful spitalului Rotunda din Dublin și expert în obstetrică și ginecologie, pentru Irish Times.

Smith a spus că doctorii care s-au implicat au făcut o treabă extraordinară. Felul în care au rezolvat lucrurile într-o situație atât de neobișnuită a fost foarte apreciat.

Experții spun că povestea supraviețuirii gemenilor lui Elliott este echivalentă cu „un bilet câștigător la loterie”. Aceasta deoarece existau numai aproximativ 40% șanse de supraviețuire pentru amândoi gemenii.

Acești gemeni irlandezi au stabilit un record mondial. Recordul era deținut anterior de Peggy Lynn din Huntingdon, SUA. Lynn a născut-o pe fiica sa Hanna la 84 de zile distanță de fiul ei Eric, în perioada 1995-1996.

Articole fascinante

Loading...
>