Un bărbat din India poartă mască din aur pentru a se proteja de coronavirus

Pentru a se proteja de coronavirus și ca să iasă în evidență pe stradă un bărbat din India și-a comandat o mască de aur, confecționată special pentru el.

Omul de afaceri Shankar Kurhade, din orașul Pune, a plătit aproximativ 4.000 de dolari (3.560 de euro) pentru masca ce cântărește 60 de grame, iar aurarii au avut nevoie de opt zile pentru a o confecționa.

Masca de aur
Foto: AFP

De obicei, măștile de protecție au filtre care împiedică trecerea particulelor microscopice, dar masca de aur a lui Kurhade are doar o serie de găuri minuscule, care permit trecerea aerului.

Bărbatul susține că respiră fără probleme atunci când poartă masca, dar recunoaște că nu știe dacă dispozitivul îi oferă vreo protecție împotriva coronavirusului.

Indianul are o pasiune pentru bijuteriile din aur

Potrivit CTV News, bărbatul de 49 de ani este un mare iubitor de aur. Atunci când iese în public, îi place să poarte numeroase bijuterii – care cântăresc aproximativ un kilogram -, printre un ceas, brățări, lanțuri și câte un inel pe fiecare deget al mâinii drepte.

Masca de aur 01
Foto: AFP

Kurhade, a cărui companie produce hangare industriale, a spus că ideea măștii i-a venit după ce a văzut un reportaj despre un bărbat care purta o mască de argint.

Așa cum era de așteptat, când iese pe stradă purtând noul accesoriu, Kurhade atrage privirile tuturor.

„Oamenii îmi cer să se fotografieze cu mine. Sunt absolut uimiți când mă văd cu masca de aur pe față atunci când merg la piață”, a mai relatat bărbatul.

Potrivit acestuia, toți membrii familiei iubesc aurul, iar dacă aceștia îi vor cere, le va comanda și lor astfel de măști.

În India, purtarea de măști de protecție este obligatorie în locurile publice, pentru a controla răspândirea virusului. Până acum, în țara asiatică au fost confirmare 650.000 de cazuri, iar peste 18.600 de persoane au murit din cauza COVID-19.


 Cu atâtea informații contradictorii care circulă în spațiul public, fiecare se protejează cum crede de cuviință. Primarul unui oraș din Germania s-a infectat cu noul coronavirus pentru a se imuniza, iar Republica Moldova a fost sfințită din avion ca protecție împotriva coronavirusului.

Ca să știi mai mult, citește „India secretă”

Paul Brunton a fost unul dintre cei mai mari exploratori și cercetători ai tradițiilor spirituale ale Orientului. Urmând o chemare interioară, Brunton petrece luni întregi călătorind prin India, vorbind cu yoghini, fachiri și mistici – unii autentici, alții nu.

Dacă ar conține numai descrierile călătoriei, „India secretă” ar constitui un frumos jurnal de călătorie.  Însă detaliile cu adevărat uimitoare din paginile acestei cărți sunt descrierile experiențelor interioare ale lui Brunton, mai ales cele în compania marelui Ramana Maharshi, care îl ajută să își găsească liniștea interioară care vine odată cu înțelegerea și cunoașterea de sine.

Pentru oricine caută un învățător spiritual, sau chiar și pentru cei care l-au găsit pe cel potrivit, această poveste este realmente emoționantă. Folosirea erudită a limbajului de către Brunton, alături de căutarea lui asiduă, atât interioară, cât și exterioară, fac din această carte o lectură captivantă de la început până la sfârșit.

„India secretă” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu