Un băiat de 16 ani a încercat să trimită droguri în Mexic cu o mașină cu telecomandă

Când grănicerii au căutat în bagajele adolescentului de 16 ani care se ascundea în boscheți, au descoperit că acesta avea 25 de kilograme de metamfetamină. 

Pe măsură ce așa-numitul „război împotriva drogurilor” continuă, se fac noi și noi arestări. Potrivit CBS News, autoritățile americane de la granița SUA cu Mexic din zona San Diego au arestat un băiat de 16 ani care a încercat să folosească o mașină cu telecomandă pentru a strecura metamfetamină peste graniță.

Grănicerii au văzut un om care căra niște sacoșe mari în apropierea celui de-al doilea zid de graniță și s-au decis să investigheze. Când un alt grup de grăniceri a ajuns la fața locului, au descoperit că adolescentul se ascundea în tufișuri, alături de o mașină controlată prin telecomandă.

În epoca dronelor, folosirea unui vehicul terestru pentru a strecura drogurile peste graniță pare o procedură învechită. Foto: CBS

După percheziție, grănicerii au descoperit că era vorba de un cetățean american care avea asupra lui o cantitate impresionantă de metamfetamină. Valoarea estimată a celor 25 de kilograme de „marfă” se ridică la 106.000 dolari.

Drogurile erau împărțite în 50 de pachete, fiecare cântărind o jumătate de kilogram. Nu este clar pentru cine lucra tânărul, însă a fost arestat sub suspiciunea de trafic de droguri.

Potrivit Yahoo News, această tentativă eșuată de trafic de droguri vine la numai doi ani după ce cineva a încercat să folosească o dronă pentru a trece peste graniță un pachet cu șase kilograme de droguri.

Și această tentativă s-a soldat cu o arestare. În vârstă de 25 de ani, infractorul a fost condamnat în 2018 la 12 ani de închisoare. Oficialii sunt convinși că dronele, pe măsură ce devin din ce în ce mai sofisticate, vor duce la și mai multe astfel de tentative.

Grănicerii spun că au găsit două sacoșe cu 50 de pachete de metamfetamină, cântărind în total 25 de kilograme și având o valoare estimată la 106.000 dolari. Foto: CBS

Între timp, oamenii legii urmăresc tehnologiile legate de drone ca potențial instrument de a opri infracțiunile. S-ar spune că, în SUA, este aproape imposibil să faci trafic de droguri după evenimentele de la 11 septembrie 2001.

Mijloacele de supraveghere ale autorităților sunt din ce în ce mai puternice și aproape omniprezente. Însă drogurile reușesc să se strecoare „în valuri” prin ochiurile mari ale plasei.

Autoritățile depistează numai o fracțiune din cantitate, în vreme ce pe Dark Web, „partea ascunsă a internetului”, piața drogurilor este mai efervescentă ca niciodată.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu