Turiștii obezi scufundă gondolele: Venețienii reduc capacitatea bărcilor

Autoritățile din Veneția au decis să schimbe modul de funcționare a gondolelor, ambarcațiunile foarte populare în rândul turiștilor care vizitează orașul italian. Capacitatea acestor bărci va fi redusă de la șase la cinci persoane.

De asemenea, gondolele „da parada”, ambarcațiunile de dimensiuni mai mari utilizate în principal ca taxiuri pentru traversarea Canal Grande, vor transporta maximum 12 persoane, față de 14, cât era limita până acum.

Gondola 01 bun
Foto: Curly Tales

Motivul din spatele acestor decizii nu este pandemia de COVID-19, ci greutatea tot mai mare a turiștilor.

Decizia de a reduce numărul pasagerilor a fost luată pentru a evita nevoia de a cântări pasagerii înainte de îmbarcare.

„În ultimii 10 ani, greutatea turiștilor a crescut. Decât să-i urcăm pe cântar înainte de îmbarcare, limităm numărul”, a declarat pentru CNN Andrea Balbi, președintele Asociației Gondolierilor din Veneția.

O jumătate de tonă de „carne” scufundă barca

Gondola 02
Foto: Venice Events

Din cauza greutății tot mai ridicate a vizitatorilor, bărcile nu mai făceau față și luau apă tot mai des.

„Acum, turiștii sunt supraponderali. Cei din anumite țări sunt ca niște bombe. Iar când barca este la capacitate maximă, carena se scufundă, iar apa pătrunde. Să circuli cu peste o jumătate de tonă de «carne» la bord este periculos”, a declarat Raoul Roveratto, președintele Asociației Gondolierilor Suplinitori, citat de The Guardian.

În prezent, în Veneția există 433 de gondolieri cu licență și 180 de gondolieri suplinitori, însă din cauza pandemiei și a scăderii drastice a numărului de turiști autoritățile au limitat numărul gondolelor în funcțiune.

Pentru a obține licența de gondolier, candidații trebuie să treacă un examen riguros. Cei mai norocoși moștenesc licența, care se transmite din generație în generație.

Gondolieri
Foto: Klook

Gondolierii nu sunt singurii care au fost forțați să facă schimbări din cauza greutății tot mai mari a clienților.

În 2018, autoritățile de pe insula Santorini le-au interzis turiștilor obezi să călătorească pe măgari, după ce s-a dovedit că animalele sufereau vătămări ale coloanei vertebrale sau chiar plăgi deschise.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Un comentariu la „Turiștii obezi scufundă gondolele: Venețienii reduc capacitatea bărcilor”

 1. Se ingrasa nu pentru ca mananca mult si cu rea vointa, se ingrasa fiindca mananca mult, multa mancare ce nu contine nutrimentele necesare organismului. De asta mananci si te faci cat malul fiindca coprul o cere. Corpul are nevoie de nutrienti, sunt 90 de nutrienti esentiali zilnici. Corpul neobtinand aceste elemente cere mancare mereu si tu neavand sa-i dai ceva de calitate sfarsesti prin a te ingrasa. Trebuie sport, trebuie sa mananci fara paine, trebuie sa mananci doua mese pe zi si niciodata pana cand te saturi si mai trebuie sa suplimentezi dieta cu un aport de nutrienti din surse exterioare.
  Am zis ca sunt 90 de nutrienti zilnici esentiali:
  -60 minerale,
  -16 vitamine,
  -12 amino acizi,
  -si 2-3 acizi grasi esentiali.
  Dr. Joel Wallach ND (Naturopathic Doctor) a fost la conducerea unui proiect de cercetare de 12 ani si 25 milioane de dolari, din 1971 pana in 1983. Din cercetarea sa, realizand peste 26,000 de autopsii asupra oamenilor si animalelor si 10 milioane de analize chimice ale sangelui/histopatologii, s-a descoperit ca corpului uman ii sunt necesare zilnic 90 nutrienti in cantitati potrivite pentru sanatate.

  Răspunde

Lasă un comentariu