44 de răniți într-un „tsunami de piscină” declanșat accidental în China

Zeci de turiști au fost răniți după ce un val masiv s-a prăbușit peste ei. Este vorba de un „tsunami de piscină” care a fost declanșat accidental într-un oraș din Manciuria, în nord-estul Chinei.

Oficialii orașului din Longjing au anunțat că în urma incidentului au fost răniți 44 de oameni, iar piscina a fost închisă pentru investigații, a relatat The South China Morning Post.

Cinci dintre răniți s-au ales cu coaste și picioare rupte. Foto: captură YouTube

O filmare a incidentului, care a devenit virală, arată sute de oameni aflați în piscină în Parcul Acvatic Yulong Shuiyun, când o imensă acumulare de apă se strânge în capătul piscinei și se prăbușește peste oamenii aflați înăuntru.

Valul a fost foarte puternic și a împins un volum de apă uriaș peste marginea piscinei. Au circulat zvonuri că operatorul setase din greșeală controlul de valuri la intensitatea maximă, însă South China Morning Post a relatat că a fost o problemă electrică în camera de control.

„Potrivit stadiului inițial al investigației, incidentul a fost cauzat de o întrerupere a energiei electrice în camera de control a tsunami-urilor din piscină, ceea ce a făcut ca valurile să devină prea mari și să rănească oamenii”, se arată într-un comunicat de presă emis de autoritățile orașului Longjing, potrivit South China Morning Post.

China Daily a relatat că 39 dintre turiștii răniți au fost externați din spital. Publicația chineză a adăugat că cele cinci persoane care au rămas în spital au suferit fracturi la coaste și la picioare.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Ca să știi mai mult

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

Comandă cartea „China în zece cuvinte” pe Cartepedia, Cărturești, Elefant sau Libris.


Distribuie:

Citește în continuare

Lasă un comentariu