44 de răniți într-un „tsunami de piscină” declanșat accidental în China

Zeci de turiști au fost răniți după ce un val masiv s-a prăbușit peste ei. Este vorba de un „tsunami de piscină” care a fost declanșat accidental într-un oraș din Manciuria, în nord-estul Chinei.

Oficialii orașului din Longjing au anunțat că în urma incidentului au fost răniți 44 de oameni, iar piscina a fost închisă pentru investigații, a relatat The South China Morning Post.

Cinci dintre răniți s-au ales cu coaste și picioare rupte. Foto: captură YouTube

O filmare a incidentului, care a devenit virală, arată sute de oameni aflați în piscină în Parcul Acvatic Yulong Shuiyun, când o imensă acumulare de apă se strânge în capătul piscinei și se prăbușește peste oamenii aflați înăuntru.

Valul a fost foarte puternic și a împins un volum de apă uriaș peste marginea piscinei. Au circulat zvonuri că operatorul setase din greșeală controlul de valuri la intensitatea maximă, însă South China Morning Post a relatat că a fost o problemă electrică în camera de control.

„Potrivit stadiului inițial al investigației, incidentul a fost cauzat de o întrerupere a energiei electrice în camera de control a tsunami-urilor din piscină, ceea ce a făcut ca valurile să devină prea mari și să rănească oamenii”, se arată într-un comunicat de presă emis de autoritățile orașului Longjing, potrivit South China Morning Post.

China Daily a relatat că 39 dintre turiștii răniți au fost externați din spital. Publicația chineză a adăugat că cele cinci persoane care au rămas în spital au suferit fracturi la coaste și la picioare.

Ca să știi mai mult, citește „Scurtă istorie a dezastrelor naturale. Epidemii, cutremure și dereglări climatice”

Lucian Boia face în această carte o trecere în revistă a diverselor dezastre care și-au pus amprenta asupra evoluției societăților și a civilizației, precum și o comparație cu momentul actual, când este evident că funcționarea mecanismului om–natură suferă un dezechilibru, foarte probabil ireversibil. Într-adevăr, lumea nu se va sfârși, spune autorul, din pricina cutremurelor, sau a petelor solare, sau a variației axei Pământului. Nici chiar din pricina pandemiilor. Primejdia cea mare o reprezintă acum încălzirea climei și efectul de seră, fenomen global și potențial distrugător, a cărui răspundere o poartă cu precădere omul. Dar nu e deloc sigur că omenirea mai poate opri procesul, sau măcar că își dorește să-și schimbe modul de viață. Abia în acest punct specia umană riscă să dispară cu adevărat.

„Scurtă istorie a dezastrelor naturale. Epidemii, cutremure și dereglări climatice” se găsește cu reducere pe Cărturești sau pe Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu