44 de răniți într-un „tsunami de piscină” declanșat accidental în China

Zeci de turiști au fost răniți după ce un val masiv s-a prăbușit peste ei. Este vorba de un „tsunami de piscină” care a fost declanșat accidental într-un oraș din Manciuria, în nord-estul Chinei.

Oficialii orașului din Longjing au anunțat că în urma incidentului au fost răniți 44 de oameni, iar piscina a fost închisă pentru investigații, a relatat The South China Morning Post.

Cinci dintre răniți s-au ales cu coaste și picioare rupte. Foto: captură YouTube

O filmare a incidentului, care a devenit virală, arată sute de oameni aflați în piscină în Parcul Acvatic Yulong Shuiyun, când o imensă acumulare de apă se strânge în capătul piscinei și se prăbușește peste oamenii aflați înăuntru.

Valul a fost foarte puternic și a împins un volum de apă uriaș peste marginea piscinei. Au circulat zvonuri că operatorul setase din greșeală controlul de valuri la intensitatea maximă, însă South China Morning Post a relatat că a fost o problemă electrică în camera de control.

„Potrivit stadiului inițial al investigației, incidentul a fost cauzat de o întrerupere a energiei electrice în camera de control a tsunami-urilor din piscină, ceea ce a făcut ca valurile să devină prea mari și să rănească oamenii”, se arată într-un comunicat de presă emis de autoritățile orașului Longjing, potrivit South China Morning Post.

China Daily a relatat că 39 dintre turiștii răniți au fost externați din spital. Publicația chineză a adăugat că cele cinci persoane care au rămas în spital au suferit fracturi la coaste și la picioare.

Ca să știi mai mult, citește „China în zece cuvinte”

Scriitorul chinez Yu Hua ne oferă, pornind de la zece cuvinte-cheie, o perspectivă curajoasă asupra Chinei din ultima jumătate de secol, de la Revoluția Culturală și cultul pentru președintele Mao la protestele din Piata Tian’anmen și boom-ul economic din zilele noastre. Pentru cititorul străin, volumul de față este o șansă unică de a înțelege acest colos misterios.

„China în zece cuvinte” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu