De departe, arată ca un trunchi găunos. Privindu-l de aproape, te lasă fără cuvinte

De la distanță, acest trunchi arată ca un copac banal, putrezit și degradat în timp. Însă, dacă te uiți la el cu atenție, vei observa că ai de-a face cu ceva uimitor, unic în lume: o sculptură impresionantă, realizată dintr-un singur trunchi de copac.

Nu glumim: a fost o muncă de „chinez bătrân”, inspirată de o operă de artă realizată în urmă cu peste o mie de ani. Deloc surprinzător, rezultatul i-a asigurat sculptorului un loc în Cartea Recordurilor.

Peste 550 de oameni sculptați individual

Sculptura 2
Foto: China News Service/Lv Ming

Sculptura are 12,28 metri lungime, 3,07 metri înălțime și 2,4 metri lățime. Ea conține sute de elemente realizate individual, cu o precizie incredibilă.

Vapoare, poduri, clădiri, dar și peste 550 de oameni sunt sculptați din trunchiul de lemn în cele mai mici detalii.

Sculptura 1
Foto: China News Service/Lv Ming

Desigur, cine altcineva ar fi putut realiza o astfel de operă migăloasă, dacă nu un chinez? Timp de patru ani, artistul chinez Zheng Chunhui a muncit cu meticulozitate și multă, multă răbdare pentru a aduce la viață o dioramă fascinantă.

Sculptura 5
Foto: China News Service/Lv Ming

Sculptura este inspirată dintr-o pictură faimoasă, denumită „Pe malul râului în timpul festivalului Qinming”, realizată acum peste o mie de ani. Pictura înfățișează viața de zi cu zi a oamenilor din vechea capitală a Imperiului Chinez, Bianjing (astăzi Kaifeng).

Fiind una dintre cele mai renumite opere de artă chineze, pictura a mai fost denumită și „Mona Lisa chinezească”.

A intrat în Cartea Recordurilor

Sculptor
Foto: China News Service/Lv Ming

Și pentru că un astfel de efort nu poate rămâne nerăsplătit, Zheng Chunhui a ajuns în Cartea Recordurilor. Pe 14 noiembrie 2013, opera lui a fost înregistrată în Cartea Recordurilor drept cea mai lungă sculptură în lemn din lume.

Sculptura 3
Foto: China News Service/Lv Ming
Sculptura 4
Foto: China News Service/Lv Ming


Distribuie:

Citește în continuare

Alte articole interesante

  • Completez : Dimensiunile sculpturii, 8,5 X 2,5 X 3 metri. Sculptorul Jozef Pekar, a început-o în 1985 și a fost inaugurată (prima parte – Slovacia centrală) în data de 26.11.1995. După încă 2 ani a fost completată cu celelalte regiuni. Reprezintă o retrospectivă a meseriilor practicate pe teritoriul Slovaciei. Mai amănunțit se vede aici: – https://www.youtube.com/watch?v=0jK15l8I3UE

  • >