Oamenii-pești: Viața unui trib brazilian, surprinsă în 9 imagini uimitoare

Într-o lume tot mai tehnologizată, oamenii care trăiesc în armonie cu natura sunt o raritate. Natura este invadată de metropole zgomotoase, dominate de beton și populate cu oameni stresați.

Însă, în câteva colțuri izolate ale lumii, triburi mici continuă să trăiască la fel cum o făceau acum câteva sute de ani. Acești oameni duc o viață simplă, în armonie cu lumea înconjurătoare, fără stres și poluare.

Un astfel de trib este Kamayura, supranumiți „oamenii-pești”, o comunitate de indigeni brazilieni din bazinul fluviului Amazon. Supranumele lor provine de la relația de comuniune deplină pe care o au cu tărâmul apelor din junglă.

Un proiect de suflet

Trib Brazilia 01

Oamenii din trib l-au primit între ei pe fotograful Ricardo Stuckert, care și-a făcut o misiune din documentarea și promovarea drepturilor popoarelor indigene din America de Sud.

Rezultatul a fost o serie de fotografii extraordinare, care surprind viața simplă pe care o duc cei din tribul Kamayura.

Trib Brazilia 02

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Proiectul a început în 2015 și cuprinde mai multe fotografii în care indigenii sunt înfățișați scufundându-se în apele tribului.

Trib Brazilia 03

O viață armonioasă

Imaginile subacvatice au fost surprinse atunci când membrii tribului Kamayura se scufundau în apa unei cascade.

Membrii tribului trăiesc în armonie perfectă cu natura și ne arată că încă este posibil să duci o astfel de viață, chiar și într-o societate globală foarte tehnologizată.

Trib Brazilia 06

„Acești oameni sunt războinici care încă se luptă cu numeroase provocări. Ei iubesc natura și luptă pentru ea”, a povestit fotograful de 47 de ani.

Trib Brazilia 07
Cele mai reușite imagini vor fi publicate într-un volum pe care fotograful îl va publica în 2018, sub titlul „Indienii din Brazilia”.

Trib Brazilia 08

După ce a trăit o vreme între băștinași, Ricardo Stuckert a început să militeze pentru drepturile popoarelor indigene.

Trib Brazilia 09

„Acești oameni sunt primii locuitori ai Braziliei. Ei au avut o contribuție importantă sub fiecare aspect al culturii noastre”, a mărturisit fotograful.

Ca să știi mai mult

Hanna Bota a petrecut o luna în mijlocul băștinașilor din Arhipelagul Vanuatu. Ca antropolog, știe că trebuie să te asimilezi unei lumi necunoscute pentru a o cunoaște mai bine pe a ta. A trăit alături de nepoții canibalilor, în colibe din bambus și frunze, a aplaudat cântecele și dansurile lor, a locuit singură printre ei, fără a avea în preajmă oameni albi, și a legat prietenii pe viață. I-au fost dezvăluite rituri și practici ceremoniale, obiecte-tabu, pietre sfinte pentru închinare, legende sau pur și simplu povești de viață. În final, a avut o revelație: deși a dispărut și ultimul canibal din Pacificul de Sud, adesea îl vom regăsi în bătrâna lume „civilizată”.

Comandă cartea „Ultimul canibal. Jurnal de antropolog” pe Cărturești sau pe Elefant.


Distribuie:

Citește în continuare

2 comentarii la „Oamenii-pești: Viața unui trib brazilian, surprinsă în 9 imagini uimitoare”

  1. Foarte, foarte interesant! Si prin aceste articole si fotografii ne dam seama cat de mult ne-am indepartat de natura si, mai ales, cat rau facem naturii!!!!

    Răspunde
  2. E bine ca exista interes pentru prezervarea conditiilor de existenta a unor triburi cu viata ancestrala. Este in logica conservarii unor locuri din natura sau a unor asezari, constructii etc.
    Cea ce face si printul Charles in Romania.

    Răspunde

Lasă un comentariu