Oamenii-pești: Viața unui trib brazilian, surprinsă în 9 imagini uimitoare

Oamenii-pește - Viața unui trib brazilian, surprinsă în 9 imagini uimitoare facebook_compressed

Într-o lume tot mai tehnologizată, oamenii care trăiesc în armonie cu natura sunt o raritate. Natura este invadată de metropole zgomotoase, dominate de beton și populate cu oameni stresați.

Însă, în câteva colțuri izolate ale lumii, triburi mici continuă să trăiască la fel cum o făceau acum câteva sute de ani. Acești oameni duc o viață simplă, în armonie cu lumea înconjurătoare, fără stres și poluare.

Trib Brazilia 01
Foto: Ricardo Stuckert

Un astfel de trib este Kamayura, supranumiți „oamenii-pești”, o comunitate de indigeni brazilieni din bazinul fluviului Amazon. Supranumele lor provine de la relația de comuniune deplină pe care o au cu tărâmul apelor din junglă.

Un proiect de suflet

Oamenii din trib l-au primit între ei pe fotograful Ricardo Stuckert, care și-a făcut o misiune din documentarea și promovarea drepturilor popoarelor indigene din America de Sud.

Rezultatul a fost o serie de fotografii extraordinare, care surprind viața simplă pe care o duc cei din tribul Kamayura.

Trib Brazilia 02
Foto: Ricardo Stuckert

Proiectul a început în 2015 și cuprinde mai multe fotografii în care indigenii sunt înfățișați scufundându-se în apele tribului.

Trib Brazilia 03
Foto: Ricardo Stuckert

O viață armonioasă

Foto: Ricardo Stuckert

Imaginile subacvatice au fost surprinse atunci când membrii tribului Kamayura se scufundau în apa unei cascade.

Foto: Ricardo Stuckert

Membrii tribului trăiesc în armonie perfectă cu natura și ne arată că încă este posibil să duci o astfel de viață, chiar și într-o societate globală foarte tehnologizată.

Trib Brazilia 06
Foto: Ricardo Stuckert

„Acești oameni sunt războinici care încă se luptă cu numeroase provocări. Ei iubesc natura și luptă pentru ea”, a povestit fotograful de 47 de ani.

Trib Brazilia 07
Foto: Ricardo Stuckert

Trib Brazilia 08
Foto: Ricardo Stuckert

După ce a trăit o vreme între băștinași, Ricardo Stuckert a început să militeze pentru drepturile popoarelor indigene.

Trib Brazilia 09
Foto: Ricardo Stuckert

„Acești oameni sunt primii locuitori ai Braziliei. Ei au avut o contribuție importantă sub fiecare aspect al culturii noastre”, a mărturisit fotograful.

Ca să știi mai mult, citește „100 de fotografii care au schimbat lumea”

O carte-album de colecție cu cele mai importante 100 de fotografii din istoria lumii și descrierea istoriei acestora. Momente mărețe din istorie imortalizate în 100 de fotografii! De la deschiderea mormântului faraonului Tutankhamon la primul zbor al fraților Wright, de la ciuperca atomică din Nagasaki la prima aterizare pe lună, cele 100 de fotografii marchează momentele cele mai importante din istoria omenirii. Acestea ne reamintesc nu numai că fotografia reține evenimentele majore din întreaga lume, dar și că este un mod de a aduce în atenția opiniei publice realitatea acestor evenimente. Această carte cu o realizare grafică de excepție ce include comentarii pentru fiecare imagine este pur și simplu de nelipsit din biblioteca ta.

„100 de fotografii care au schimbat lumea” se găsește cu reducere pe Cartepedia, Cărturești sau Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Abonează-te gratuit la newsletter ca să primești săptămânal cele mai interesante articole, aplicații și cărți pe care le descoperim.

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

2 comentarii la „Oamenii-pești: Viața unui trib brazilian, surprinsă în 9 imagini uimitoare”

  1. E bine ca exista interes pentru prezervarea conditiilor de existenta a unor triburi cu viata ancestrala. Este in logica conservarii unor locuri din natura sau a unor asezari, constructii etc.
    Cea ce face si printul Charles in Romania.

Lasă un comentariu