Tratamentul mai puțin invaziv ar putea ajuta unii pacienți care suferă de cancer

Medicii au anunțat o nouă abordare a tratamentului împotriva cancerului, care urmărește să ușureze viața pacienților fără a compromite rezultatele.

Această tendință se concentrează pe studierea posibilității ca o intervenție chirurgicală, chimioterapie sau radioterapie mai puțin intensă să-i ajute pe pacienți să trăiască mai mult și să se simtă mai bine.

În cadrul celei mai mari conferințe mondiale privind cancerul, au fost prezentate studii recente privind cancerul ovarian, cancerul esofagian și limfomul Hodgkin.

Spre deosebire de acum 30 de ani, când cercetarea în domeniul cancerului se axa pe tratamente agresive, cercetările actuale vizează optimizarea îngrijirii cancerului prin punerea sub semnul întrebării a necesității tuturor tratamentelor anterioare.

Această schimbare de abordare a arătat că tratamentul cancerului a devenit mai eficient și mai ușor de tolerat, ceea ce a dus la mai puține complicații pe termen scurt și lung pentru pacienți.

În cadrul unei conferințe a Societății Americane de Oncologie Clinică de la Chicago, cercetătorii francezi au descoperit că este sigur să se evite îndepărtarea ganglionilor limfatici cu aspect sănătos în timpul operației pentru cancerul ovarian avansat.

Acest studiu a comparat rezultatele pentru 379 de paciente și a arătat că cele care au fost supuse unei intervenții chirurgicale mai puțin extreme au avut rate de supraviețuire similare după nouă ani și au avut mai puține complicații.

Într-un studiu german privind cancerul esofagian, cercetătorii au comparat două abordări standard de tratament care implică fie chimioterapie și intervenție chirurgicală, fie chimioterapie, intervenție chirurgicală și radioterapie.

După trei ani, s-a constatat că grupul care a primit doar chimioterapie și operație a avut o rată de supraviețuire mai mare.

În mod similar, o comparație a două regimuri de chimioterapie pentru limfomul Hodgkin avansat a arătat că tratamentul mai puțin intensiv a fost mai eficient și a provocat mai puține efecte secundare după patru ani de tratament.

În general, aceste studii sugerează că reducerea intensității tratamentelor împotriva cancerului poate avea rezultate pozitive pentru pacienți, atât în ceea ce privește eficiența, cât și calitatea vieții.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, vezi episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Lasă un comentariu