Frumusețea ca știință: Specialiștii dezvăluie opt trăsături de care bărbații sunt atrași fizic

Probabil că toată lumea vrea să știe răspunsul la întrebarea „Cum să fii atrăgător pentru sexul opus?”. Deși frumusețea este subiectivă, oamenii de știință susțin că pot da răspunsul la această întrebare.

Descoperirile lor îi vor surprinde pe cei care cred că bărbații sunt atrași doar de femeile cu trupuri și fizionomii de pe coperțile revistelor de modă. Iată opt trăsături feminine pe care bărbații le consideră atrăgătoare, potrivit oamenilor de știință.

1. Silueta

frumusete_01
Foto: iStock

Când privesc o femeie, bărbații se întreabă inconștient dacă pot avea copii cu ea sau nu. De aceea, creierul bărbatului caută o femeie cu coapse mai mari și o talie mai mică.

Asta, deoarece – conform antropologilor – bărbații caută femei care arată sănătoase și fertile. Studiile au relevat că proporția ideală a unui corp feminin este ca raportul dintre talie și coapse să fie de 7:10.

2. Zâmbetul

frumusete_02
Foto: iStock

Aceasta este o trăsătură care îi atrage în mod evident pe bărbați. Zâmbetul îi face pe bărbați să perceapă femeile mai deschise și mai dispuse să flirteze.

Dar este, oare, chiar atât de simplu? Sigur că nu. Bărbații se uită și la dinții unei femei.

Asta nu înseamnă că o femeie trebuie să aibă dinți de un „alb strălucitor”, ca la Hollywood. Trebuie doar să evite respirația urât mirositoare și îngălbenirea puternică a dinților.

Potrivit antropologilor, dinții arătoși indică o stare bună de sănătate și existența unor gene bune.

3. Simetria facială

frumusete_03
Foto: Adobe Stock

Simetria facială este una dintre cele mai atrăgătoare trăsături fizice. Acest lucru se explică prin faptul că creierele noastre procesează vizual fețele simetrice mai repede decât pe cele asimetrice.

Se cunoaște că este imposibil să găsești o față 100% simetrică. Însă, cu cât trăsăturile unei persoane sunt mai simetrice, cu atât mai atrăgătoare pare aceasta.

4. Buzele

frumusete_04
Foto: Adobe Stock

În pofida tendinței femeilor de a folosi diferite metode pentru a-și mări buzele, un sondaj a relevat faptul că bărbații preferă buzele subțiri și cele medii.

De asemenea, rujul poate crește nivelul atractivității. Un studiu al Universității din Manchester a arătat că bărbații petrec, în medie, șapte secunde uitându-se la buzele roșii ale unei femei.

5. Ochii

frumusete_05
Foto: iStock

Bărbații preferă ochii mari și există un motiv pentru asta.Când privim o persoană de care suntem îndrăgostiți, pupilele ni se dilată, iar ochii se măresc.

De aceea, o persoană cu ochii mari pare mai fericită și este mai atrăgătoare.

6. Sprâncenele

frumusete_06
Foto: Pinterest

Sprâncenele sunt o trăsătură definitorie pentru modul în care arătăm. Ele ne ajută să ne exprimăm sentimentele și emoțiile. Sprâncenele cu o formă potrivită ne îmbunătățesc considerabil aspectul.

S-a descoperit, de asemenea, că oamenii observă sprâncenele mai des decât observă ochii. Așa că forma sprâncenelor nu trebuie neglijată.

7. Postura

frumusete_07
Foto: Adobe Stock

Postura poate spune multe despre o persoană. De obicei, oamenii cu o postură incorectă au probleme de socializare.

Sunt timizi și nu sunt deschiși spre a-și face noi cunoștințe. Oamenii cu o postură corectă tind să fie mai încrezători și mai atrăgători. În mod cert, postura influențează prima impresie pe care o lași cuiva.

8. Culoarea

frumusete_08
Foto: Adobe Stock

Culoarea hainelor poate influența foarte mult gradul de atractivitate. S-a descoperit că roșul este culoarea cea mai atrăgătoare pentru bărbați, fiindcă este asociată cu dragostea și pasiunea.

Pe de altă parte, dacă văd o femeie îmbrăcată în negru, bărbații o vor percepe ca pe o persoană inteligentă și încrezătoare.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

3 comentarii la „Frumusețea ca știință: Specialiștii dezvăluie opt trăsături de care bărbații sunt atrași fizic”

Lasă un comentariu