fbpx

Doctorii i-au atașat unui bărbat mâna de picior, pentru a o menține „vie”

După ce mâna dreptă a unui bărbat a fost secționată într-un accident industrial, membrul i-a fost grefat chirurgical pe gleznă, timp de o lună, în timp ce bărbatul a așteptat operația de reatașare.

Doctorii de la un spital din China i-au spus inițial lui Xiao Wei că mâna sa nu mai putea fi salvată. Membrul îi fusese secționat deun utilaj de la locul de muncă.

Referindu-se la accidentul petrecut lângă Changde, în provincia chineză Hunan, pacientul Xiao a afirmat următoarele:

„Am fost șocat și am rămas țintuit locului, până când colegii au oprit mașina, mi-au recuperat mâna și m-au dus la spital. Sunt încă tânăr și nu-mi pot imagina viața fără mâna dreaptă.”

Xiao Wei a fost trimis la un spital regional mai mare, din provincia Changsha. El a ajuns acolo la șapte ore după accident și a aflat că încă mai erau speranțe pentru salvarea mâinii sale.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

I s-a spus că o operație de reatașare ar putea fi încununată de succes, însă numai după ce restul brațului său drept își va fi revenit. Pentru a menține mâna în viață pe durata perioadei de așteptare, doctorii au spus că nu au avut de ales și au grefat-o pe glezna bărbatului.

„Rana sa era gravă. Pe lângă rănile cauzate de rupere, brațul său fusese strivit și aplatizat. A fost nevoie să-i tratăm rănile înainte de a ne ocupa de operația de reatașare”, au afirmat doctorii.

După o lună de spitalizare, s-a decis că domnul Xiao se recuperase destul pentru ca mâna să-i poată fi atașată în locul firesc. Ulterior, doctorii au afirmat că operația de transplant a decurs bine.


Distribuie articolul:

Citește în continuare

>