Acest bărbat din Etiopia tractează mașini mergând în mâini

Dirar Abohoy, în vârstă de 32 de ani, merge în mâini la fel de mult cât merge pe picioare. De fapt, merge atât de bine în mâini, încât le folosește mai bine decât își folosesc alții picioarele.

El s-a antrenat să meargă în mâini de la o vârstă foarte fragedă. Acum, Dirar Abohoy poate urca munți și poate face tot felul de cascadorii cu picioarele atârnându-i în aer.

Dirar locuiește în Tigray, în nordul Etiopiei. El a crescut urmărind filme chinezești și americane. Fiind copil, nu știa nimic despre tehnica de editare a filmelor.

Urmările celor șase ore de antrenament zilnic: Mergând în mâini, poate trage obiecte foarte grele. Foto: Captură documentar BBC

Dirar credea că toate cascadoriile de pe ecran sunt reale, așa că a început să se antreneze pentru a-și imita eroii preferați. Până la urmă, a aflat că majoritatea scenelor de acțiune din filmele lui preferate erau doar niște iluzii.

Poate tracta mașini cu puterea brațelor

Însă, între timp, Dirar devenise un maestru al mersului în mâini, așa că a continuat să se antreneze. Într-un interviu video pentru BBC, Dirar Abohoy a spus că se antrenează zilnic: trei ore dimineața și alte trei seara.

El speră că într-o zi își va putea folosi abilitățile pentru a intra în Cartea Recordurilor. Bărbatul poate să tracteze mașini stând în mâini, poate să urce și să coboare de pe munții din jurul orașului său și poate chiar și să ducă oameni în spate.

Așa că este foarte probabil că visul lui va deveni în scurt timp realitate. O filmare cu Abohoy în timp ce exersează mersul în mâini a devenit virală pe platformele de socializare.

Filmarea a suscitat reacții diferite din partea publicului. Unii au găsit că abilitățile bărbatului sunt uimitoare.

Alții au spus că ar putea face lucruri mult mai folositoare cu mâinile decât să le folosească la mers, mai ales că are și două picioare sănătoase.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu