Toshiba a creat un dispozitiv ce depistează 13 tipuri de cancer analizând o singură picătură de sânge

Toshiba a creat o tehnologie care detectează 13 tipuri de cancer dintr-o singură picătură de sânge, cu acuratețe de 99%, a anunțat recent compania, citată de cotidianul nipon Japan Times.

Toshiba a dezvoltat metoda de diagnostic împreună cu Institutul Național de Cercetări privind Cancerul și Universitatea Medicală Tokyo și speră să ofere produsul pentru comercializare „în câțiva ani”, următoarea serie de teste fiind programată pentru anul 2020.

Toshiba dă asigurări că acest dispozitiv poate detecta 13 tipuri de cancer dintr-o singură picătură de sânge, cu o precizie de 99%. Foto: Kyodo

Metoda, care ar putea fi folosită pentru tratarea cancerului în stadii incipiente, este proiectată pentru a analiza tipurile și concentrația de molecule microRNA secretate în sânge de celulele canceroase.

Și Toray Industries și alte companii au dezvoltat tehnologii de diagnosticare a cancerului folosind molecule microRNA dintr-o mostră de sânge.

„În comparație cu metodele altor companii, noi deținem avantajul în ceea ce privește acuratețea detectării cancerului, timpul necesar pentru detectare și costurile”, a declarat Koji Hashimoto, cercetător șef la Laboratorul Frontier Research al Toshiba.

Testul va fi folosit pentru detectarea cancerului gastric, esofagian, pulmonar, de ficat, al tractului biliar, pancreatic, intestinal, ovarian, de prostată, de vezică și de sân, precum și pentru depistarea sarcomului și a gliomului.

Din punct de vedere financiar, testele Toshiba vor fi larg accesibile, costând doar 165 euro. Foto: iStock

Toshiba a dezvoltat un chip și un dispozitiv mic care poate oferi un diagnostic în mai puțin de două ore. Un astfel de test va costa 20.000 de yeni (circa 165 euro) sau chiar mai puțin, a declarat compania.

Articolul continuă mai jos

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi zilnic pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări!

Click pentru abonare ▸

Fii fără grijă, nu facem spam.

Este posibil ca dispozitivul să fie folosit în cadrul controalelor medicale de rutină, adaugă compania. În strategia sa de afaceri pentru următorii cinci ani, Toshiba a pus preocupările medicale, inclusiv analiza genomului și diagnosticul celulelor, printre pilonii principali de creștere, alături de automatizare și soluții digitale care folosesc inteligența artificială.


Distribuie:

Citește în continuare

Un comentariu la „Toshiba a creat un dispozitiv ce depistează 13 tipuri de cancer analizând o singură picătură de sânge”

  1. Or fi facut ei o masina care detecteaza nu stiu cate tipuri de cancer dar daca boschetarul nu stie sa-l trateze….. Te duci si-ti injecteaza in vene niste droguri pe care nici macar ei nu vor sa le atinga. Asta nu e medicina, e boschetareala la nivel inalt. Boschetari…..

    Răspunde

Lasă un comentariu