Top 5 orașe din Europa în care se bea cea mai multă bere

În Europa se bea bere… cu „cisterna”! Și nu o spunem noi, ci datele privind consumul de bere pe cap de locuitor la nivel european, pe țări. Iar în acest clasament, așa cum ne puteam imagina, au apărut orașe în care berea pare să se consume precum apa.

Mai mult sau mai puțin, echivalentul unei beri pe zi, în medie. O fi puțin, o fi prea mult? Fie că este vorba de un bar de pe plajă sau de un barul liniștit din oraș, o bere este întotdeauna un bun pretext pentru a petrece o seară cu prietenii.

Râsul este garantat, cu condiția ca berea să fie consumată cu moderație, iar conform clasamentului următor, câteva orașe ar trebui să fie atente în mod deosebit la acest îndemn la moderație.

Dar care sunt țările care consumă cea mai multă bere de pe planetă? Exact asta a descoperit publicația financiară Money Co Uk: câți litri se consumă în medie pe an și ce țări se află în top.

1

Praga, Cehia - 144 de litri pe persoană

Nu este surprinzător să găsim Praga pe locul 1 în acest clasament. Acest lucru se datorează faptului că acest oraș, pe lângă faptul că este orașul cu cel mai mare consum de bere pe cap de locuitor, este și orașul cu cele mai multe baruri la 100.000 de locuitori de pe planetă.

Potrivit datelor Statista, locuitorii săi consumă, în medie, 144 de litri de bere pe an.

Foto: FreeImages.com
Foto: FreeImages.com

Este de așteptat, având în vedere că Cehia este una dintre cele mai mari producătoare de bere din lume. Deși, potrivit sondajelor, este de asemenea probabil ca o mare parte din acest consum să se datoreze turiștilor și nu localnicilor, dar recordul rămâne valabil.

2

Varșovia și Cracovia, Polonia - 127 de litri pe persoană

Două orașe poloneze se află pe locul al doilea: Varșovia și Croația. Potrivit datelor Statista, locuitorii acestor două orașe consumă 127 de litri de bere pe an de persoană. Deși tindem să asociem această țară cu vodca, consumul de bere a crescut în ultimii ani, la fel ca la Praga.

Photo: Pexels.com
Photo: Pexels.com
3

Frankfurt, Munchen și Berlin, Germania - 107 litri de persoană

La egalitate pe locul trei se află trei orașe germane: Frankfurt, Munchen și Berlin, fiecare cu un consum de bere de 107 litri de persoană pe an. Germania este o altă țară cunoscută pentru producția sa de bere, așa că este logic să vedem aceste orașe în fruntea acestei liste, celebrul Oktoberfest fiind unul dintre cele mai clare exemple ale dragostei acestor orașe pentru bere.

Photo: FreeImages.com
Photo: FreeImages.com
4

Veneția - 106 litri de persoană

Orașul Pieței San Marco, al gondolelor, vaporetto-urilor și al canalelor este un alt oraș care intră în acest clasament. Mai exact, acest râvnit oraș italian consumă 106 litri de bere pe persoană pe an.

Poate că este vorba de turism, sau poate că farmecul Veneției este apreciat într-un mod diferit după o bere răcoritoare pe una dintre terasele sale cu vedere la canale.

Photo: FreeImages.com
Photo: FreeImages.com
5

Helsinki - 105 litri pe persoană

Locul cinci este ocupat de Helsinki, capitala Finlandei. Potrivit Statista, în acest oraș se consumă 105 litri de bere pe persoană pe an. Putem pune acest lucru pe seama temperaturilor sale, cu o medie anuală de aproximativ 9 grade Celsius, sau putem presupune că sunt mari iubitori ai acestei băuturi populare.

Photo: Getty Images
Photo: Getty Images


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu