5 locuri unde oamenii „se apropie cel mai mult de nemurire”

Nu este o surpriză că speranța de viață diferă enorm pe tot cuprinsul planetei și că mediul, alimentația și liniștea (sau absența stresului) ne influențează enorm existența.

Diferența este atât de mare, încât oamenii din țările sărace au speranța de viață de două ori mai mică decât ar avea dacă ar trăi în zone mai civilizate.

Dar care sunt oamenii care trăiesc cel mai mult? Iată o listă cu cinci popoare care „se apropie cel mai mult de nemurire”:

1

Australia

australia
Foto: goaustralia.it

Nu trebuie să cauți prea mult ca să înțelegi de ce australienii pot spera la o viață de până la 81.9 ani, în medie. Cei mai mulți locuitori ai Australiei duc o viață tihnită, lipsită de stres și au o dietă sănătoasă și echilibrată.

Sistemul de sănătate din Australia este foarte eficient, iar populația primește educație despre importanța sănătății. Australiencele au speranța de viață de 84.3 ani, iar bărbații, de 79.4 ani.

Dar nu toate veștile sunt bune pentru australieni. Speranța de viață ar putea scădea în următorii ani, din cauza obezității care câștigă tot mai mulți „adepți” printre adulți.

2

Guernsey, Marea Britanie

guernsey
Foto: mirror.co.uk

Guernsey, o mică insulă din Canalul Mânecii, are doar 65.000 de locuitori. Localitatea este teritoriu britanic, dar speranța de viață aici este mult mai mai mare decât în restul țării.

Oamenii trăiesc aici, în medie, 82.3 ani, comparativ cu 80.1 ani în restul Marii Britanii. Ca în cazul altor locuri din această listă, populația din Guernsey este foarte sănătoasă, iar asta ar putea explica viața îndelungată a localnicilor.

Cei mai mulți locuitori își permit un stil de viață de calitate (foarte mulți provin din Franța și Anglia). Nu mai puțin important este faptul că insula are un sistem medical excelent.

3

Elveția

elvetia
Foto: Pinterest

Cu o durată medie de viață de 82.2 ani, Elveția are reputația de a fi una dintre cele mai pașnice țări de pe pământ, cu foarte puține conflicte și o economie și un guvern stabile. De asemenea, Elveția are unul dintre cele mai mari PIB-uri pe cap de locuitor din lume.

Elvețienii sunt cunoscuți pentru standardele înalte pe care le au în fiecare domeniu, inclusiv în sănătate și educație, iar populația are în general un stil de viață de foarte bună calitate, cu o dietă alimentară sănătoasă și echilibrată.

Elvețiencele trăiesc, în medie, cu șase ani mai mult decât bărbații.

4

Andorra

andorra
Foto: Pinterest

După o creștere spectaculoasă a numărului de turiști, Andorra s-a transformat dintr-o țară săracă a Europei într-una dintre cele mai bogate din lume.

Această țărișoară are niște peisaje care îți taie respirația și o populație care crede cu tărie într-un mod de viață natural, sănătos și pașnic.

Este un lucru foarte obișnuit ca oamenii de 70-80 de ani să facă zilnic exerciții fizice, iar populația este foarte bine educată despre importanța unui regim alimentar sănătos.

Practic, nu există criminalitate în Andorra, iar țara a fost declarată unul dintre cele mai sigure locuri de pe pământ. Având în vedere modul de viață pe care îl au, localnicii au o speranță de viață de peste 80 de ani.

Femeile trăiesc în medie 85 de ani, în vreme ce bărbații au o speranță de viață de 80 de ani. Speranța medie de viață, per total, este de 82.5 ani, ceea ce plasează Andorra pe locul trei în toată Europa, chiar dacă este una dintre cele mai mici țări din UE.

5

Japonia

Japonezii sunt renumiți pentru stilul de viață excepțional. Peștele, algele marine și ceaiul verde sunt omniprezente în dieta japoneză și sunt o sursă importantă de beneficii pentru sănătate, ceea ce îi ferește pe acești asiatici de unele dintre cele mai periculoase maladii, precum cancerul și bolile de inimă.

japonia
Foto: Pinterest

Dieta și stilul de viață al populației au făcut ca Japonia să aibă una dintre cele mai mici rate ale obezității, doar 3.5% dintre locuitorii insulelor fiind supraponderali.

Japonezele au o speranță de viață de 86 de ani, în vreme ce bărbații se pot aștepta să trăiască aproximativ 82 de ani. La nivel național, speranța de viață în Japonia este de 84,1 ani – un record care umilește majoritatea statelor dezvoltate.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Alte articole interesante

Lasă un comentariu