Test de atenție – Ce literă va arăta indicatorul?

Angrenajul este un mecanism format din roți dințate, care transmite mișcarea de rotație.

În imaginea de mai jos, prima roată dințată (de la stânga) se învârte în sens invers acelor de ceasornic și pune în mișcare întreg angrenajul, mișcând la final acul indicator (din partea dreaptă).

test de atentie - ce litera va arata indicatorul_OK

Privește cu atenție imaginea și încearcă să vizualizezi mișcarea de rotație până la capăt. Apoi, răspunde la întrebarea:

Ce literă va arăta indicatorul verde: A sau B?

Succes!


Distribuie:

Citește în continuare

Abonează-te gratuit la newsletter și vei primi în fiecare dimineață pe email cele mai interesante articole, filme și recomandări.
Fii fără grijă, nu facem spam.
 • Doua roti angrenate se rotesc in sesuri diferie; angrenand trei roti, prima si a treia au acelasi sens de rotatie. Luand rotile ca un sir 1, 2, 3, 4. …. cele impare se rotesc la fel ca prima. Deci e o ‘problema de numarare’ si ….. asta nu e consumatoare de timp. Ultima roata e para sau impara? Daca stim sa numaram corect vom sti daca se roteste ca prima sau invers decat aceasta si …… gasim raspunsul.

  • Trebuie sa tii cont si de cureaua de transmisie, daca e in cruce, rotitele nu se mai rotesc in aceeasi sens.

 • matri.ro spune:

  Sunt 17 roti in andrenaj.
  Orice roata ii imprima celei succesive:
  1. un sens opus de rotatie daca este in contact direct cu aceasta sau legata printr-o curea de transmisie cu ramuri incrucisate.
  2. acelasi sens de rotatie daca este legata printr-o curea de transmisie cu ramuri paralele.
  Marcam fiecare roata cu A daca se invarte in sens opus acelor de ceasornic, sau cu B daca se invarte in sensul acelor de ceasornic.
  Succesiunea va fi:
  A-B-A-A-B-A-B-A-B-A-B-A-B-A-B-B-A
  Deci raspunsul este A.

 • >