Cât de bine cunoști capitalele lumii? Fă testul și află!

Capitala unei țări este adeseori nu doar cel mai mare sau cel mai important oraș al națiunii. Capitala este un izvor de mândrie națională, un simbol al istoriei, culturii și esenței acelei țări.

Probabil că ai vizitat câteva capitale de-a lungul vieții tale, dar despre câte dintre ele poți spune că le cunoști și că ți le aduci aminte? Știi căror țări aparțin capitalele următoare? Să facem un test al cunoștințelor tale despre capitalele lumii!

Ca să vă asigurați că alegeți răspunsul corect, mare atenție la întrebări! Succes!


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

10 comentarii la „Cât de bine cunoști capitalele lumii? Fă testul și află!”

 1. Am rămas uimit când am văzut greșeala,dar când știu că nu o pot corecta am căutat să văd dacă nu este o erată.

  Răspunde
  • Bravo, Vasile. Mi-a plăcut răspunsul tău! Dar unde era greșeala?
   Erată înseamnă listă de greșeli anexată de obicei la sfârșitul unei cărți, după ce cartea a fost tipărită. Care ar fi rostul eratei în cazul unui document electronic? Nu este mai bine să corectezi documentul în sine decât să anexezi erata?
   Sau ai vrut neapărat să pari deștept. Hoțuleeee!

   Răspunde
  • Dacă veți parcurge din nou testul – cu și mai multă atenție – veți descoperi că nici nu susținem așa ceva. Pont: atenție la cum sunt formulate întrebările; răspunsurile corecte sunt marcate automat cu verde.

   Răspunde
  • Raspunsul este corect. Bolivia are conducerea administrativa in doua orase: Sucre capitala legală și sediul puterii judiciare și La Paz unde se afla sediul guvernului.

   Răspunde

Lasă un comentariu