Teorii ale conspirației: 4 scenarii despre adevărurile pe care le ascund guvernele

Teorii ale conspirației 4 scenarii despre adevărurile pe care le ascund guvernele

Comploturile dovedite ale autorităților și neîncrederea justificată a oamenilor în propriii conducători au dus apariția multor teorii ale conspirației.

Istoria este plină de evenimente tragice sau decisive care nu au fost suficient de bine explicate, lăsând loc de interpretări și suspiciuni.

Întrebările rămase fără răspuns, ezitările autorităților și secretomania exagerată și nejustificată i-au făcut pe oameni să se simtă – pe bună dreptate – „duși cu preșul”.

Fanteziste sau nu, aceste teorii ale conspirației au un element comun: sentimentul oamenilor că sunt mințiți pe față sau că li se comunică adevăruri trunchiate.

1

HAARP, programul care provoacă dezastre naturale

Programul de Cercetare a Frecvențelor Aurorale Active (HAARP) este un proiect de cercetare comun al Forțelor Aeriene și al Marinei americane, cu baza în Alaska.

Scopul proiectului este să studieze „proprietățile și comportamentul ionosferei, cu accent pe folosirea ei pentru a facilita comunicarea și sistemele de supraveghere în scopuri civile și de apărare”.

Teorii ale conspiratiei 01
Foto: Pinterest

Aparent inofensiv, acest program a fost subiectul multor teorii ale conspirației. Scepticii cred că HAARP folosește antene foarte puternice cu ajutorul cărora guvernul american controlează fenomenele naturale.

Adepții teoriilor conspirației cred că programul a cauzat multe dintre cutremurele, inundațiile, secetele, uraganele și furtunile din ultimii ani. Marile cutremure din Haiti și din Japonia sunt cele mai recente exemple, spun scepticii.

Ar putea părea exagerat, însă cei care cred aceste teorii ale conspirației spun că tehnologiile folosite de guvernul american chiar au puterea de a provoca dezastre (aparent) naturale.

Conform teoriilor conspiraționiste, aceste tehnologii pot încălzi ionosfera, perturbând curenții atmosferici, polii magnetici ai Pământului și clima. Teoria privitoare la acest program pune pe seama HAARP fenomenele climatice bizare și dezastrele naturale care au avut loc încă din anii ’80.

2

Illuminati și Noua Ordine Mondială

Teorii ale conspiratiei 02
Foto: Pinterest

Societățile secrete precum Illuminati sunt înconjurate de o pleiadă de teorii ale conspirației. Încă de la sfârșitul secolului al XVIII-lea, această organizație face obiectul multor suspiciuni.

Una dintre teorii spune că lumea este condusă de un grup restrâns de elite internaționale, care trag sforile în guverne, organizațiile media și în industrie.

Societatea Illuminati este formată din industriași foarte bogați, care folosesc băncile pentru a domina statele. Aceștia sunt responsabili pentru fiecare război și au un singur scop: instaurarea Noii Ordini Mondiale.

„Noua Ordine Mondială” este o expresie popularizată de oameni de stat precum Woodrow Wilson, Winston Churchill și George Bush Senior, acesta din urmă, într-un discurs celebru (video), susținut la 16 ianuarie 1991.

Ea face referire la o nouă epocă a istoriei, cea de după cel de-Al Doilea Război Mondial (în viziunea lui Churchill) și de după Războiul Rece (în accepțiunea lui Bush).

Termenul descria posibilitatea de a instaura o guvernare globală în beneficiul cetățenilor. În această logică au fost înființate organizații precum ONU și Banca Mondială.

În viziunea celor care cred în teoria conspirației, Noua Ordine Mondială înseamnă instalarea unui guvern mondial totalitar. Evenimentele politice și financiare (războaie, dezastre naturale, sărăcie, inflație, crize financiare) din trecut și prezent sunt văzute ca niște pași spre această dominație globală.

Așadar, membrii Illuminati sunt suspectați că se întâlnesc în fiecare an pentru a pune la cale instalarea acestui regim totalitar.

3

Teorii ale conspirației privind controlul populației

Teorii ale conspiratiei 03
Foto: Pinterest

„Controlul populației” este un termen care desemnează diversele metode prin care guvernele lumii caută să limiteze numărul de oameni de pe Pământ.

Astfel, guvernele vor să se asigure că numărul de oameni nu depășește capacitatea de susținere a planetei. Adepții teoriilor conspirației au numeroase motive să creadă în această idee.

Mai întâi, aceștia cred că instalațiile precum HAARP sunt folosite pentru a crea dezastre naturale și că războaiele sunt încurajate pentru depopularea țărilor. În al doilea rând, teoria este susținută de convingerea că bolile au fost create în laboratoare și „dezlănțuite” asupra cetățenilor.

De exemplu, mulți cred că Organizația Mondială a Sănătății și serviciile secrete ale statelor dominante au obținut virusul HIV prin inginerii genetice, în 1974.

Potrivit acestei ipoteze, există vaccinuri pentru boli precum cancerul, însă companiile farmaceutice și guvernele nu vor să le facă publice.

Scopul? Atât scăderea populației, cât și profitul uriaș generat de cercetările legate de cancer. Totuși, multe dintre aceste aserțiuni nu sunt susținute de nicio dovadă concretă.

Pe de altă parte, nu există nici dovezi cum că ele ar fi complet eronate. De aceea, probabil că vom mai auzi multe teorii ale conspirației legate de acest subiect.

4

Atentatele din 11 septembrie 2001

Teorii ale conspiratiei 04
Foto: Pinterest

Deși au trecut aproape două decenii de când au fost enunțate, teoriile privind atentatele din 11 septembrie 2001 sunt încă subiect de discuții aprinse.

Există multe scenarii despre atacuri, cele mai radicale teorii ale conspirației susținând că guvernul SUA a permis intenționat atacurile.

În linii mari, teoria spune că președintele George W. Bush știa că atacurile erau iminente, însă a ales să nu facă nimic. Mai apoi, le-a folosit ca pretext pentru invaziile din Orientul Mijlociu.

Scepticii au cerut redeschiderea investigației

Există mai multe probe convingătoare în sprijinul acestei teorii, lansate de Mișcarea pentru aflarea adevărului despre 9/11. În primul rând, scepticii cred că forțele aeriene au fost ținute departe în mod intenționat în ziua atacului.

În plus, o serie de cercetări realizate de specialiști în domeniile construcțiilor și al demolărilor au demonstrat că prăbușirea turnurilor gemene a fost o operațiune controlată.

Asta înseamnă că impactul avioanelor nu ar fi fost cauza prăbușirii turnurilor. Ce i-a făcut pe oameni să creadă această ipoteză? În primul rând, a fost vorba de modul în care s-au prăbușit turnurile.

Teorii ale conspirației 4 scenarii despre adevărurile pe care le ascund guvernele FEATURED_compressed
Avionul care a lovit Pentagonul (conform raportului oficial al comisiei care a investigat evenimentele) a făcut pagube nesemnificative, iar epava pare să fi dispărut în totalitate de la locul prăbușirii. În aceste condiții, s-a născut o întrebare legitimă: „proiectilul” a fost un avion de pasageri, o dronă de mici dimensiuni sau o rachetă militară? Foto: Pinterest

În al doilea rând, în filmările realizate în timpul tragediei se pot observa coloane de fum care ies de la alte niveluri ale clădirii, care nu fuseseră lovite de avioane.

De asemenea, a treia clădire din complexul World Trade Center care s-a prăbușit în ziua atacurilor (clădirea 7) a fost distrusă în totalitate fără a fi lovită de vreo aeronavă. Cum? Raportul oficial menționează flăcările drept cauza principală a prăbușirii.

Mai mult, o serie de analize arată că avioanele nu ar fi avut forța să dărâme turnurile, iar martorii susțin că au auzit explozii înainte de atacuri.

Potrivit adepților acestor teorii ale conspirației, și celelalte două atacuri (cel de la Pentagon și cel de pe zborul 93) au fost înscenate.

Este evident că urmele coliziunii de la Pentagon nu corespund cu mărimea aeronavei despre care se afirmă că a lovit clădirea guvernamentală. În plus, zona Pentagonului care a fost lovită se afla în renovare, fără personal, ceea ce unora li se pare suspect.

Cât despre zborul 93, circulă teorii conform cărora avionul a fost doborât intenționat, că pasagerii au fost răpiți și uciși și că totul a fost mușamalizat.

Ca să știi mai mult, citește „Puterea sub influența drogurilor”

Cartea urmărește relația dintre opt lideri mondiali și medicii care i-au îngrijit timp de ani de zile, ca niște „umbre” care le cunoșteau cele mai intime secrete. Vei afla ce le-au divulgat Adolf Hitler, Winston Churchill, Philippe Pétain, Francisco Franco, Benito Mussolini, John Fitzgerald Kennedy, Iosif Stalin şi Mao Zedong medicilor lor, ce boli au avut și cum au fost tratați. Cartea este o incursiune fascinantă în viața intimă a unor lideri care, din exterior, păreau invincibili.

„Puterea sub influența drogurilor” se găsește cu reducere pe eMag sau pe Libris.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #6 - 27 de Întrebări din Economie, Jurnalism, Muzică și Turism

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

2 comentarii la „Teorii ale conspirației: 4 scenarii despre adevărurile pe care le ascund guvernele”

  1. Da. Un articol, care nu face altceva decât să confirme că, ”teoriile conspirației” nu sunt teorii, ci adevăruri, lucruri, întâmplări și politici reale, pe care cu adevărat cei care au comandat redactarea acestui articol, ar fi vrut să nu fie cunoscute. Sunt mulți oameni spălați pe creiere, dar nu toți! Oculta Mondială e cea care stă la butoane și tare mult și-ar dori ca planurile ei, să nu fie zădărnicite. Dar se va termina și cu Oculta! Nimic nu-i veșnic pe Pământ, mai ales o organizație diavolească, precum Oculta. O să aibă Dumnezeu grijă de Mamona și de slujitorii lui Lucifer. Locul Ocultei și a slujitorilor ei, inclusiv a autorului acestui articol e în Șeol, Iad…

Lasă un comentariu