Templul înclinat la 45 de grade, versiunea taiwaneză a Turnului din Pisa

În regiunea Chiayi din Taiwan se găsește un templu atât de înclinat, încât a fost supranumit „versiunea taiwaneză a Turnului din Pisa”.

În august 2009, Taiwanul a fost lovit de Morakot, cel mai devastator taifun înregistrat vreodată în istoria țării. Acesta a produs cantități abundente de precipitații, care au generat fluxuri uriașe de noroi și inundații grave în tot Taiwanul.

Foto: iStockPhoto.com
Foto: iStockPhoto.com

Taifunul a provocat pagube enorme și sute de victime, dar a produs și una dintre cele mai neobișnuite atracții turistice din Taiwan: Palatul Taihe Zhenxing, un lăcaș de cult înclinat la aproximativ 45 de grade.

Până în 2009, coloratul templu din satul Taihe stătea drept, dar alunecările de teren care au avut loc aici în timpul furtunii masive au făcut ca acesta să alunece la vale aproximativ 100 de metri. Structura a rezistat, în mod miraculos, dar a rămas înclinată.

Palatul Taihe Zhenxing se află în afara drumurilor bătute, dar a înregistrat o creștere a numărului de turiști în ultima vreme, datorită platformelor de socializare precum Instagram și TikTok.

Foto: StockSnap.com
Foto: StockSnap.com

Practic, este locul perfect pentru a recrea, fără niciun efort, emblematica postură înclinată a lui Michael Jackson, care aparent sfida gravitația. Tot ce trebuie să faci este să înclini puțin telefonul atunci când faci fotografii.

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia

Recent, după ce fotografiile și videoclipurile filmate acolo au devenit virale pe internet, Palatul Taihe Zhenxing a fost prezentat chiar și la televiziunea națională și a fost supranumit „versiunea taiwaneză a Turnului din Pisa”.

.

Ți-a plăcut articolul? Dă-l mai departe!

Test de Cultură Generală #11 - Sex (20 de Întrebări)

Urmărește-ne pe Facebook

Zilnic, episoade noi din serialul Astăzi în istorie, plus curiozități fascinante din toate domeniile!

Lasă un comentariu