Un presupus braconier de rinoceri a fost strivit de elefanți și mâncat de lei

Cinci bărbați suspectați de braconaj au intrat în Parcul Național Kruger, din Africa de Sud, ca să ucidă rinoceri, însă doar patru dintre ei au scăpat cu viață.

Al cincilea a fost ucis de un elefant și devorat de o haită de lei. Din presupusul braconier au mai rămas doar craniul și pantalonii, au afirmat autoritățile sud-africane într-un comunicat de presă.

După ce l-a strivit elefantul, bărbatul a fost devorat de lei. Foto: Unilad.co.uk

„Să intri în Parcul Național Kruger ilegal și pe jos nu este o decizie înțeleaptă, în parc se află multe pericole și acest incident este o dovadă a acestui lucru”, a spus Glenn Phillips, managerul parcului, potrivit Times Live, un site de știri sud-african.

Cei patru presupuși braconieri care au supraviețuit au fost arestați, se arată în comunicat. Autoritățile au pornit o investigație în ceea ce privește moartea și complicii presupusului braconier.

Polițistul Leonard Hlathi a declarat pentru Times Live că elefantul a atacat „brusc”, ucigându-l pe suspectul de braconaj.

„Complicii lui spun că i-au cărat cadavrul la șosea, pentru ca trecătorii să îl poată găsi dimineața. Apoi, au dispărut din parc”, a spus Hlathi.

Suspecții de braconaj au sunat familia bărbatului decedat, iar rudele au alertat apoi administrația Skukuza – cea mai populară rezervație pentru vânat din țară. În scurt timp, la fața locului a fost trimisă o echipă de căutare, dar cadavrul bărbatului nu a fost găsit.

80% din populația de rinoceri a planetei se găsește în Africa de Sud. Foto: Getty

A doua zi, căutările au continuat, iar rămășițele bărbatului au fost descoperite într-o zonă a parcului cunoscută pentru concentrația mare de haite de lei. De asemenea, aici se află o mare parte din populația de rinoceri a parcului.

În urma leilor au mai rămas doar craniul bărbatului și pantalonii săi, au spus autoritățile. Când ceilalți suspecți de braconaj au fost arestați, autoritățile au confiscat de la ei două puști de vânătoare și muniție.

Bărbații au fost acuzați pentru posesie ilegală de arme de foc și muniție, tentativă de braconaj și încălcarea proprietății, a relatat Times Live.

În Africa de Sud se află aproape 80% din întreaga populație de rinoceri a lumii și cea mai mare populație de rinoceri de pe continent – circa 20.000 dintre cei 25.000 de exemplare care trăiesc în Africa.

Deși actele de braconaj au scăzut în ultimul an, peste 8.000 de rinoceri au fost uciși în ultimul deceniu. Braconajul a fost cel mai sever între 2013 și 2017, când peste 1.000 de rinoceri au fost uciși în fiecare an în Africa de Sud, potrivit unor statistici ale organizației Save the Rhino.

Numărul a scăzut sub 1.000 în 2018, când s-au înregistrat 769 de cazuri de braconaj. Save the Rhino relatează că jumătate dintre actele de braconaj se desfășoară în Parcul Național Kruger.


Articol interesant? Dă-l mai departe!

Citește în continuare

Lasă un comentariu